Als voetbal club willen wij de kinderen wat meer in het zonnetje zetten en daarom is vanaf het nieuwe voetbalseizoen een nieuw item in gevoerd: De pupil van de week. Dit houdt in dat op de zaterdagen dat het 1ste elftal een competitie thuiswedstrijd heeft, er een E-pupil mee de kleedkamer in mag om te kijken hoe het gaat bij een eerste; opstelling uitgetekend op het bord, de uitleg van de trainer enz. Daarna draagt de pupil bij de gang naar het veld de wedstrijdbal naar de middenstip om vervolgens met beide aanvoerders op de foto te gaan. Tenslotte mag hij een voetbalmove maken en een doelpunt scoren bij de tegenstander. Wanneer hij het leuk vindt mag de pupil de wedstrijd volgen in de duc-out en niet geheel onbelangrijk een gratis consumptie in de vorm van bijv. een patatje.


Op zaterdag 11 oktober 2008 mocht William Rabbinge de spits afbijten als pupil van de week. 

Een beetje gespannen nam hij de pupil van de week trainingspak in ontvangst om deze in de kleedkamer van het 1ste aan te trekken. Na de bespreking van de trainer droeg hij vol trots de wedstrijdbal naar het veld, liet zich fotograferen en zette vervolgens de aanval in naar het doel van de tegenstander en scoorde! 

    (klik op foto voor vergrote versie)


Als beloning kreeg hij een voetbal met daarop alle namen van het 1ste elftal, trainer en leiders. Ja dat is niet niks!! 
Natuurlijk wilde we alles van onze pupil van de week weten. Gelukkig had hij even tijd om een interview af te geven voordat hij zich spoedde naar de kantine voor een heerlijk patatje. 


Wat vind jij de beste voetbalclub? 
Ajax en SV Blokzijl 

Wie vind jij de beste speler van Ajax en wie van SV Blokzijl? 
Van Ajax : Huntelaar 
Van Blokzijl: Pieter de Jonge
 

Maar wie is dan voor jou de beste speler van de wereld? 
Huntelaar 

Hoelang voetbal jij al? 
Toen ik 6 jaar was ben ik begonnen met voetballen. Ik ben nu 9 jaar dus ik voetbal al 3 jaar. 

Waar sta jij in het veld? 
Ik ben verdediger 

Wat wil je later worden? 
Ik wil crosser worden. Ik heb nog geen wedstrijden gespeeld, ben alleen nog aan het trainen 

En wat vind je ervan om pupil van de week te zijn? 
Cool en leuk!! 

Bedankt William voor het interview. De volgende pupil van de week is Joep van Beek. Hij zal op zaterdag 25 oktober 2008 aantreden. 

Mirjam Kragt