Van links naar rechts: Harrie Westerhof (2e plaats), Ilona Silderhuis (Poedelprijs), Jan Grendelman (1e plaats), Alien Uffels (4e plaats), Jan Willem Kromkamp (3e plaats) en Teun Boxum (5e plaats)

Op de koude maar gezellige zaterdagmiddag van 23 december 2023, werd de sportkantine van SV Blokzijl omgetoverd tot een arena van klaverjasliefhebbers voor het jaarlijkse Kerstklaverjassen. Met een opkomst van 22 enthousiaste deelnemers, was de sfeer warm en de competitiegeest levendig.

De organisatie was in de handen van Jan en Emmie Grendelman, een duo bekend om hun hartelijkheid en uitstekende organisatorische vaardigheden. Zij zorgden ervoor dat alles vlekkeloos verliep, van de ontvangst van de deelnemers tot het soepele verloop van de wedstrijden.

Onder het genot van warme koffie en een kerstversnapering, begonnen de wedstrijden. De kantine was gevuld met het geluid van schuddende kaarten en vriendelijk competitieve gesprekken. Ilona Silderhuis, bekend om haar vrolijke lach, behaalde de poedelprijs met een totaal van 3748 punten. Een eervolle vermelding voor haar doorzettingsvermogen en sportiviteit.

De strijd om de top drie posities was spannend tot de laatste ronde. Jan Willem Kromkamp bemachtigde de derde plaats met een respectabele score van 5301 punten. Hij werd op de voet gevolgd door Harrie Westerhof, die met een kleine marge van 65 punten meer, 5366 punten scoorde, waarmee hij de tweede plaats veiligstelde.

De middag werd echter gedomineerd door Jan Grendelman, als de uiteindelijke winnaar van het toernooi, met een indrukwekkende score van 5455 punten. Zijn overwinning toonde zijn vaardigheid en passie voor het spel.

De prijsuitreiking werd gedaan door voorzitter Marcel Scholtens en Emmie Grendelman, die de winnaars hun prijzen overhandigden te midden van luid applaus en vrolijk gelach.

Na de prijsuitreiking werd er onder genot van een drankje nog een paar wilde bomen gespeeld. SV Blokzijl kijkt uit naar het volgende Kerstklaverjasen in 2024 en wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.