Zaterdagmiddag 15 maart 2014 is op het Sportpark de Uiterdijken Hemmo Bosscher gehuldigd als Erelid van SV Blokzijl. Dit heugelijk feit had Hemmo te danken aan zijn 57,5 jarig lidmaatschap van de voetbalvereniging SV Blokzijl.


Na twee wedstrijden bekeken te hebben streek Hemmo neer op zijn bekende plaats aan de bar om zo zijn derde helft tegemoet te gaan als alle andere zaterdagmiddagen vanaf 01 september 1956 die Hemmo had vertoeft op het voetbalveld. Maar niets leek zoals het was. Deze middag had voor hem een heel ander verloop.


Omstreeks 17:00 uur begon Marco ten Wolde met zijn inmiddels beruchte Rad van Avontuur. Het verloop van deze “plankjesverkoop” verliep enigszins anders dan normaal.


Het voor deze gelegenheid in het leven geroepen werkgroep “Hemmos Chickies” had heel andere ideeën met Hemmo. Op elk plankje wat hij kocht viel zonder zijn medeweten ook automatisch een prijs, die op zijn leven betrekking hadden. Zo was daar visgerei, een sneeuw en ijs pakket, daarna een Grolsch pakket (een pak moordenaars) en als laatste een T-Shirt met de afbeelding van de  “Chickies”.


Vanaf dat moment ging er een klein lampie branden bij Hemmo. “Mmm, dit is wel mijn middag, Grolsch, en een T-shirt met mien naam, en verdomd, daar komt Anna ook nog an.”
In alle stilte hadden de “Chickies” de voorbereidingen getroffen met medeweten van Hemmo’s familie. Met Anna en de (klein)kinderen voorop kwamen vele genodigden de kantine binnen gelopen. Deze waren van te voren al opgevangen in één van de kleedkamers door Rob Batenburg.
De verassing was compleet.


Gelegenheid spreekstalmeester Klaas Steenbeek nam het woord om Hemmo met  krachtige taal in het zonnetje te zetten. Vele anekdotes uit het verleden passeerden door Klaas de revue.
Zie hieronder de toespraak van Klaas Steenbeek:

 

Nadat Klaas had gesproken, werd er een filmpje vertoond over het voetbalverleden van Hemmo Bosscher. De film is gemaakt door "Hemmos Chickies"

 

Daarna was het wederom Jan Grendelman die de microfoon ter hand nam. Ook de voorzitter kon het niet nalaten om menig anekdote te kantine in te slingeren.

Zie hieronder de toespraak van Jan Grendelman:

Na deze toespraak nam Jan Grendelman de microfoon weer te hand en liet Hemmo het zelf  voorlezen: ERELID SV BLOKZIJL
Zie hieronder het moment van het benoemen tot Erelid:

Na een paar consumpties genuttigd te hebben namen achtereenvolgens Jan Grendelman, Martin Pees (1e Elftal), Marco ten Wolde (2e Elftal), Janita de Jonge (Dames Elftal) en Alien Uffels (“Hemmos Chickies”) het woord om als vertegenwoordiger van hun team Hemmo ook nog in het zonnetje te zetten.
Zie hieronder het toch wel hilarische filmpje van alle toespraken:

Vanaf heden heeft Hemmo dus zijn eigen barkruk aan de bar in de sportkantine Blokzijl

Er werd nog de hele avond doorgefeest, met uiteraard Hemmo en zijn familie in het middelpunt.