Zaterdag 21 mei 2016 werd er een wedstrijd gespeeld tussen het vrouwen team van SV Blokzijl en het team geselecteerd door Henk van Benthem van partners, ouders…..

 

Afgesloten met een drankje en een hapje op het Sportpark.

 

Foto's gemaakt door Henk van Benthem

 

Klik hier voor de reportage

 

Hieronder de inhoud van het programmaboekje van deze middag gemaakt door Peter Oosterkamp:

 

Geachte Dames en Heren,

 

Welkom op sportpark “De Uiterdijken” op deze nu al legendarische 21ste mei 2016.
Voor vandaag staat er een unieke wedstrijd op het programma, om 14:30 trappen de Dames van de plaatselijke S.V. en een uitzonderlijke selectie, van familie, partners en oud gedienden af op ons zon overgoten sportpark. Dit alles onder de bezielende leiding van Joop Slagter die de taak krijgt toebedeeld om niet alleen de wedstrijd in technisch opzicht goed te laten verlopen, maar ook zeker te maken zal krijgen met familie en/of relationele strijd. Deze strijd is al gaande vanaf het moment dat er op het jaarlijkse teamuitje van de dames het idee werd geopperd om als afsluiting een wedstrijd te spelen tegen een gelegenheidsteam bestaande uit partners, familie en oud gedienden.  Al tijdens de feestavond werden de eerste spelers geselecteerd voor “De Selectie” door Henk van Benthem, die zich vrijwillig aanbood om een representatief  elftal op de been te brengen om de vice kampioen van de 4e klasse Dames eventueel te kunnen verslaan. Zijn de dames o.l.v. Ronald Klarenbeek in staat om hun uitdaging te winnen? Met 98 doelpunten voor in de competitie zit er genoeg scorend vermogen in de ploeg, uit eigen ervaring weet ik dat de verdediging ook messcherp zal zijn om “De Selectie” het scoren te beletten. Het middenveld met veel lopend vermogen en technische kwaliteiten zal moeten zorgen voor de verbinding tussen verdediging en aanval. Na 90 minuten zullen we zien wie er uiteindelijk als winnaars van het veld afstappen. 
Namens de Dames en “De Selectie” alvast dank voor u komst en veel plezier!
Na de wedstrijd zal er een rad van avontuur zijn, gesponsord door het eerste en het tweede elftal.

 

Hieronder de selecties, voorzien van enig commentaar en uitleg van de geselecteerde spelers van de equipe van Henk van Benthem en hun relatie tot het dames team.


Het dames team:


Leider: Ronald Klarenbeek: Leider van het eerste uur, door privé omstandigheden niet altijd in staat geweest om het hele seizoen de leiding op zich te nemen, maar deze laatste wedstrijd aan hem om zijn leiders capaciteiten volop te benutten om “De Dames” op scherp te zetten.


Grensrechter: Vacant.


Herma van der Linde: De rots in de branding van afgelopen seizoen, 16 lentes jong, maar volop in ontwikkeling en staat zeer zeker haar mannetje! Het zal lastig worden om haar te passeren voor de heren, weet op soms onorthodoxe wijze haar doel schoon te houden.


Annelies de Vries: Afgelopen seizoen overgekomen van Kuinre, oefent al maandenlang voor de halve Marathon, aan conditie geen gebrek, heeft zich afgelopen seizoen zeer sterk ontwikkeld!


Janita de Jonge: Captain, het slot op de deur. Gooit al haar ziel en zaligheid in het spelletje voetbal. Erg gedreven en in het veld (en ook daarbuiten) de natuurlijke leider.


Janine Smedes: Mevrouw Multifunctioneel, op meerdere posities inzetbaar en altijd een voldoende, niet altijd plezierig om steeds op verschillende posities te moeten voetballen, maar doet dit gewoon zeer goed. Heeft een gouden linkerbeen.


Margaret Smit: De spelverdeelster, compenseert spelinzicht en gedrevenheid met conditie. Moet gaan zorgen voor de aanvoer naar de aanval toe, kan zij de spitsen in stelling brengen?


Paula Buis: De tijger, bijt zich vast in tegenstanders en geeft nooit op, alles is geoorloofd om de bal af te pakken en daarna in te leveren. Dat scheidsrechters dit toch soms anders zien zorgt nog weleens voor verbazing.


Renah Mekkolholt: Oud lijk zoals zichzelf noemt, de oudste van het stel en zit vol met goede bedoelingen ten aanzien van, spelopvatting, coaching en mede door haar achtergrond in haar werk ook wel als medisch wonder kan worden beschouwd, pijntjes en blessures worden zorgvuldig geanalyseerd, maar dan vooral bij anderen.


Marleen Grendelman: 1 van de 4 vaste aanvallers, geslepen en weet altijd haar doelpuntje mee te pikken, laatste jaren ook vaak een linie gezakt om het middenveld te ondersteunen.


Renske Kleijngeld: Aanvaller en vooral op de training garant voor doelpunten met een wonderschoon randje, ook in de competitie pikt ze haar doelpuntjes mee.


Marianne en Willeke van Benthem: De Coby’s, de schaatsbaan ingeruild voor het voetbalveld en tegenwoordig trekken ze daar hun sprintjes. Een flinke dosis aan conditie staan garant voor moedeloze gezichten bij de tegenstanders.


Yvette Teune: Doelpuntenmachine, een verwoestend rechterbeen en topscoorster van de dames, kan alles met een bal. Vooral bekend van de balaanname van grote hoogtes.


Marjolein Visscher: De schrik van de vierde klasse, onvermoeibaar en gezegend met veel voetbalvermogen. Er zijn meer aanslagen op haar gepleegd dan in het hele midden oosten bij elkaar.


Coringe Snippe en Mariska ten Wolde: De jonkies, samen met keepster Herma verantwoordelijk voor de verlaging van de gemiddelde leeftijd. Vaak ingezet en als 12de en 13de man en dat verdiend zeker heel veel respect!! Onmisbaar! Laatstgenoemde is afwezig door familie verplichtingen.


Dan resten er nog een aantal dames die dit seizoen officieel niet in de selectie zaten, maar altijd bereid waren om de dames te ondersteunen waar nodig en daardoor ook als onmisbaar kunnen worden beschouwd. Monique Slagter, Lotte Have en Jannie van der Linde.
 

Leider: Henk van Benthem.
Vader van de Coby’s en interim leider van de dames afgelopen seizoen, hij zal niet meespelen om de dames nog enige schijn van kans te geven. Enorm toegewijd in het samenstellen van de selectie.


Grensrechter: Henk Bakker.
Leider van het tweede en tevens inval scheidsrechter bij de dames.


“De Selectie“:
Peter Teune: Vader van Yvette, een legendarische doelman van S.V. Blokzijl, helaas door het ouder worden genoodzaakt zich op het laatste moment terug te trekken.


Dennis Heijman: Hoofdsponsor van het dames team, door Henk bereid gevonden om Peter Teune te vervangen. Een verleden bij Flevo Boys zorgt voor hoog gespannen verwachtingen.


Gerard Knoppers: De vreemde eend in de bijt. Geen enkel verband te vinden met het damesteam, zat nog aan de bar toen het avondje van de dames allang bezig was en door Henk geselecteerd, omdat hij er toch al zat.


Sander Boxum: Man van Marleen, spijkerharde verdediger met wat blessure gevoeligheid…. Wie masseert wie na de wedstrijd?


Gerbrand Smedes: Broer van Janine en vriend van Annelies, dubbele motivaties om hier een overwinning te behalen.


Hilbrand Smedes: Vader van Janine en schoonvader van Annelies, het leek hem wel wat om het op te nemen tegen zijn dochter en schoondochter, dus bij Henk aangemeld en direct geselecteerd.


René Groen: Echtgenoot van Janita en net zo fanatiek, heeft de nodige voetbalervaring en zal met zijn ervaring de selectie op sleep touw moeten nemen.


Mark Buis: Man van Paula, met drie vrouwen in huis weet hij als geen ander hoe om te gaan met zo’n overmacht aan vrouwen.