Dag Blokzieligers, Kameraden en anderen,

Na een avondje gezellig aan de bar te hebben gezeten bij Dennis Dijkstra, alias de Sik, en met hem een emotioneel gesprek te hebben gehad over het KORTE beker avontuur van zijn clubje uit Amsterdam (Volendam bleek toch een maatje te groot te zijn) heb ik van hem de pen gekregen om een stuk te schrijven. Ik doe het daarom ook maar meteen, om gemopper van de jongens in de kleedkamer te voorkomen…

Mijn naam is Pieter de Jonge, 24 jaar jong en zoon van Steven en Brigitte. Ik heb ook nog een zusje, Nadine, zij speelt bij de dames. Na op de basisschool in Blokzijl te hebben gezeten ben ik naar Emmeloord op school gegaan. Daar heb ik de Havo gedaan. Vervolgens heb ik de opleiding voor Leraar Lichamelijke Opvoeding in Zwolle afgerond en ben daarna direct aan het werk gegaan op een basisschool in Almere. Daar geef ik bewegingsonderwijs aan de groepen 1 tot en met 8.

Op mijn vijfde ben ik begonnen met voetballen bij Blokzijl. Tot aan het eerste jaar in de C-junioren ben ik bij Blokzijl gebleven. Ik wilde het toen weleens hoger op proberen en ben toen bij de C1 van Flevo Boys in Emmeloord gaan voetballen. Ik kende er al een aantal jongens, want met hen speelde ik ook bij het Districtteam van de KNVB. Met dat team speelden we altijd op een doordeweekse avond tegen andere Districtteams uit Nederland. Bij Flevo Boys heb ik in de C1, B1 en A1 gespeeld samen met Gerard Knoppers en Dennis Heyman die even later ook naar Flevo Boys zijn gekomen. Na zeer succesvolle jaren in de jeugd van Flevo Boys, waaronder 2 kampioenschappen en 2 keer het behalen van de bekerfinale werd het tijd om naar de senioren te gaan. Na enkele strubbelingen te hebben gehad met de toenmalige trainer van de selectie van Flevo Boys 1 ben ik gaan voetballen bij Marknesse. Ook daar zijn later Blokzieligers komen voetballen; Gerard Knoppers, Rutger Prins en Mark Slagter. Na vijf jaar Marknesse ben ik weer terug op het oude nest. (Kakkerlakken komen altijd weer terug Sik).

Het wordt nu tijd om er maar weer een eind aan te maken anders is de inkt uit de pen zo op. Ik wil afsluiten met het feit dat ik het erg naar mijn zin heb bij Blokzijl en dat er nog zeker vele mooie momenten komen bij Blokzijl. De platte kar kan alvast weer klaar worden gemaakt!!!!

De pen kan Gerard Knoppers bij mij op komen halen ……