Hallo Voetbalvrienden!
Het heeft even geduurd…(erg lang) en iedereen zou wel vol verwachting zijn nu, dus hoop ik dat ik jullie niet teleurstel! Hier dan eindelijk een stukje over mij met de pen geschreven!

Ik ben Dirk Pieter Lok, de rechtsachter, rechtsmidden,rechts voor, links voor, nou ja in iig ergens op het veld van Blokzijl! Op dit moment 21jaartjes oud maar over een klein maandje wordt ik op 23 mei alweer 22! Ik ben het kleine, trotse broertje van de voetballer van het jaar!(Jan Peter). Zoals jullie al weten heb ik dus ook nog een big sister en 2 kleine broertjes! En mijn geliefde ouders of course die het één en ander met ons meemaken! Het is niet altijd makkelijk vijf kinderen op te voeden volgens mij. Woon op de boerderij en dat zou ik ook nooit willen veranderen, heerlijk al die ruimte om te doen wat je wil en gewoon genieten van alles eromheen!

Nu ff kort mijn studiecarrière, want die was niet helemaal rozengeur en manenschijn… Eerst heb ik heerlijk relax genoten van het VMBO op het Emelwerda in Emmeloord. Daar deed ik 5 jaartjes over, één jaartje teveel weliswaar maar ach het was zo gezellig, dat kon er wel bij! Daarna ben ik 1 jaar CIOS gaan doen, door omstandigheden toen weer mee gestopt!(big mistake!)Toen dacht ik even de havo te gaan doen op mijn oude school het Emelwerda. Het was meteen weer dikke pret, maar de resultaten bleven uit! Dus toen maar mijn heil gezocht bij het volwassen onderwijs in Zwolle!Ik wilde 2 jaar havo(4,5) in één jaar halen. Helaas helaas, dat was ook weer teveel van het goede. Ik haalde 6 vakken niet, maar die heb ik het volgende jaar gehaald in de avond opleiding van het volwassen onderwijs in Zwolle.

Daarnaast begon ik dat jaar te werken bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Lekker rond rijden op een vrachtautootje of busje en dan alles maar bezorgen wat de oude mensen nodig hebben tegenwoordig!(medicijnen, eten, luiers!) Ach het verdient goed en zwaar werk is het niet! Uiteindelijk studeer ik nu net als mijn big brother in Groningen(één groot feest!!). Ik studeer aan het HIS(Alo vroeger) in mijn 1e jaar en doe op dit moment de richting Sport Gezondheid. Dat is redelijk nieuw en de bedoeling is dat ik wordt opgeleid voor een beweeg en leefstijl adviseur. Waarschijnlijk ligt mij dat erg goed want ik weet in ieder geval alle manieren hoe je NIET moet leven!

Naast mijn drukke studie heb ik ook nog verscheidende hobby’s zoals ja stijldansen wat ik al 8 jaar doe! ‘T is erg gezellig dus dat blijf ik vast nog wel wat jaartjes doen! Ik Speel ook bij de fanfare maar dat staat nu door mijn studeren en wonen in Groningen op een laag pitje! En of course de Voetbal! Dat brengt mij meteen bij mijn voetbalcarrière!

Ik ben niet vroeg op voetbal gegaan, ongeveer ingestroomd bij de E-pupillen. Waarschijnlijk, want we moeten het toch ergens plaatsen, is daarom mijn techniek niet super goed. Bij de B’s was het echt een leuke tijd! Ik was daar ook aanvoerder en een echte, nu nog steeds, karakter voetballer!Via het 2e ben ik uiteindelijk bij het 1e terecht gekomen. Daarnaast gaf ik ook nog 3 jaar trainen bij de D-pupillen wat ik erg leuk heb gevonden en waar ik ook 3 keer kampioen mee ben geworden!

Dit seizoen heb ik jammer genoeg dikke pech gehad, Ik scheurde mijn enkelbanden bij een lullig oefenwedstrijdje en lig nu al ongeveer 2 maanden uit de roulatie. Het herstel gaat traag jammer genoeg. Ik moet ook veel rusten met het pootje en dat is niet echt mijn ding! Dit seizoen is voor mij nu iig over. Nu maar gewoon hopen dat ik volgend seizoen weer speel. Langs de kant staan en je team soms in moeilijkheden te zien is echt geen pretje!Het kriebelt aan alle kanten om weer te voetballen! Maar ik ben nog jong dus voetballen doe ik vast nog genoeg in het 1e van Blokzijl, want aan stoppen denk ik nog lang niet over!

Nou dit is wel meer dan genoeg over mij denk ik zo, dus ik geef de pen nu over aan Robert de Jong. Hij gaat stoppen met de voetbal vanwege zijn werk en hij kan hier misschien wat meer over vertelen!

Groetjes,

Dirk Pieter Lok