Sander Happé, Gerben Mulder, Thomas Snieders, Sander Driezen en Kjeld Coppens

Van links naar rechts: Sander Happé, Gerben Mulder, Thomas Snieders, Sander Driezen en Kjeld Coppens

In 2016 zorgde een video op YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Zyfg1sc7hIw) , waarin onze keeper Sander Driezen onbedoeld de aandacht trok, voor wat beroering. Deze video (Ruim 710.000 keer bekeken) , oorspronkelijk door RTV Oost belicht, leek een kleine smet op onze club. Maar, zoals het leven vaak verrassingen biedt, werd deze video de inspiratie voor een onverwachte en hartverwarmende gebeurtenis.

Vier jonge mannen woonachtig en afkomstig uit België (Sander Happé, Gerben Mulder, Thomas Snieders en Kjeld Coppens), gepassioneerde FIFA-spelers op de PlayStation, vonden in de video iets meer dan alleen vermaak. Ze identificeerden zich zo sterk met de deelnemers van SV Blokzijl uit de video, dat ze besloten hun PlayStation-personages te vernoemen naar Sander Driezen, Renah Mekkelholt, Jan Grendelman en Peter Oosterkamp. Deze virtuele verbintenis leidde tot een werkelijke wens om hun idolen te ontmoeten.

Gedreven door enthousiasme en een gevoel van avontuur, organiseerden ze een reis naar Blokzijl. Ze regelden overnachtingen bij Hotel Restaurant Geertien in Muggenbeet, een tocht die ze bereid waren te voet af te leggen, alleen om Sander en hun andere idolen in realiteit te ervaren. Deze reis, meer dan 3,6 kilometer lopen, was een klein offer voor de kans om de mensen achter hun PlayStation-alter ego’s te ontmoeten.

De ontmoeting bij de dartavond, georganiseerd door Sander Driezen en Robin de Boer, was een moment van pure vreugde. Voor deze jonge fans was het een droom die uitkwam om naast Sander te staan, met hem op de foto te gaan, en de wereld van SV Blokzijl, die tot dan toe alleen digitaal had bestaan, in het echt te beleven.

Dit verhaal toont aan hoe een eenvoudig online moment mensen vanuit verschillende hoeken van de wereld kan samenbrengen. Het benadrukt de onverwachte positieve impact die sociale media en videogames kunnen hebben op het echte leven, en hoe een gemeenschap als SV Blokzijl gastvrijheid kan bieden aan mensen die zij anders nooit had ontmoet.