Zaterdag 29 april 2017 gaat de geschiedenisboeken in als een gedenkwaardige dag voor Sander Driezen, de goalie van het 2e elftal van SV-Blokzijl.  In de uitwedstrijd tegen Vitesse ’63-3 uit Koekange lukte het Sander voor het eerst in zijn carrière bij Blokzijl om zijn doel ‘schoon’ te houden.

 

De mannen stapten met een 0-4 overwinning van het veld. In de eerste helft had Sander nagenoeg niets te duchten van de voorwaartsen van Vitesse.  Ruststand: 0-3. 

 

In de tweede helft tapte Vitesse echter uit een ander vaatje, vaak geholpen door het middenveld en de verdedigers van Blokzijl. Die deden er alles aan om Sander van zijn ‘clean-sheet’ te beroven. Sander wenste hieraan echter geen medewerking te verlenen. Zeker 2 tegentreffers wist hij met fabelachtige reflexen uit zijn doel te ranselen. Blokzijl scoorde nog 1 keer en de wedstrijd kabbelde naar het eind.  Na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende arbiter volgde dan ook een oerkreet uit de keel van Sander. Wat wás hij blij. 

 

Welgemeende felicitaties van medespelers en leider van het team waren zijn deel. Vanzelfsprekend werd er bij thuiskomt een gezellig borreltje op gedronken. Sander vroeg echter ook meteen om het telefoonnummer van iemand met wie hij een weddenschap had staan.

 

Deze had hem een kratje bier beloofd wanneer het hem ooit zou lukken om de ‘0’ te houden. Deze weddenschap wordt binnenkort ingelost. 


Bijgaand een foto van de blije Sander op het terras van de SV-Blokzijl.