Een goede grasmat in de Hommerts werd op de dag van de wedstrijd nog even flink verpest, diverse regenbuien zorgden ervoor dat het veld nog maar net bespeelbaar was, het was namelijk erg zacht.

De eerste helft verliep qua spel matig, wel was er tot 2 keer toe de voorsprong voor Blokzijl, de 0-1 kwam van de voet van Everard Rabbinge die de bal over de uitkomende keeper lopte, na een goede pass van Peter Paul. Na simpel de 1-1 weg te hebben weggegeven was het Martijn Pauwels die vlak voor rust de doelman verraste met een bekeken schot vanaf de middenlijn.

Ruststand 1-2

Na rust kwam Blokzijl zeer gelukkig op 1-3, de voorstopper van HJSC verraste zijn collega met een bal in de kruising. Daarna werd er makkelijker gevoetbald, lieten we de bal het werk doen en zo volgde er nog een doelpunt van Martijn Pauwels en Gerard Knoppers. Het was Dick van Eerde die, na goed doorzetten van Martin pees, de eindstand van 1-6 op het scorebord zette.

Blokzijl is een plekje gestegen op de ranglijst. Volgende week FDS thuis, niet in vorm, maar altijd lastig.