Op zaterdag 19 mei jl. heeft het 2e elftal van Blokzijl beslag gelegd op de tweede prijs van het seizoen voor de club. Waar het ’s morgens de D-pupillen waren die het kampioenschap binnenhaalden, daar was het ’s middags het 2e dat een heuse penaltybokaal in wacht wist te slepen. Dit gebeurde tijdens een toernooi voor lagere elftallen in Belt-Schutsloot.


De harde kern onder de plu
 

Het toernooi dat ’s morgens onder erbarmelijke weersomstandigheden van start ging, had een minder gunstig resultaat voor de mannen uit Blokzijl. Zij moesten genoegen nemen met een vierde plaats achter Vosta, IJVV en SVBS. Staphorst eindigde op een vijfde plaats.

 

Het toernooi werd afgesloten met een penaltybokaal. En wat het Nederlands Elftal nog nooit is gelukt was voor de spelers van elftalleider Fokko van Beek een koud kunstje: een score van vijf uit vijf. De strafschopnemers waren: Dirk Pieter Lok, Martin Pees, Gerbrand Smedes, Wim Benus en Martijn Pouwels. Toen keeper Björn Hoekstra ook nog een strafschop van een tegenstander wist te keren was het duidelijk: Blokzijl 2 gaat vandaag met de Cup met de Grote Oren naar huis.

 

  

De Cup gaat mee naar Blokzijl

 

 

Na de terugreis werd er nog even opgestoken bij de sponsor van het tweede Café Restaurant Sluiszicht, waar iedereen van egenaar Demi Klos nog enkele consumpties en een maaltijd aangeboden kreeg. Onder genot van een hapje en drankje werd er nog geruime tijd nagepraat over dit gezellige en goed georganiseerde toernooi.

 


CR Sluiszicht bedankt !