Zaalvoetbaltoernooi voor de F en E teams van Blokzijl.
Donderdag 2 januari was het dan zover. De F en E jeugd speelde zijn zaalvoetbaltoernooi in de zaal. Plaats van bestemming Oldemarkt, Dalzicht.
Om 8.30 uur stond zo een beetje het hele sportpark vol met auto’s. Geweldig hoeveel ouders er waren om de kinderen naar Oldemarkt te brengen. Om strak 8.55 uur kwamen we aan op plaats van bestemming. De kinderen gingen snel omkleden.
Een korte uitleg wat wel mag en wat niet. Wie gaan fluiten? Twee dames waren deze morgen gevraagd, als scheidsrechter aan te treden. Coringe Snippe en Alexandra Kooij vervulden deze rol. Ze hebben het super goed gedaan. Ze waren als het moest aanwezig en legden ook nog even uit wat de reden was waarom ze floten. Soms zaten ze mis, maar dan werd het weer opgelost. Geweldig een openhouding. Zouden veel scheidrechtere een voorbeeld aan kunnen nemen!
We hadden twee keepers deze morgen, Joppe Bakker en Jurian van Dalen. Wat haalden zij er veel ballen uit zeg. Ze doken werkelijk naar alle ballen. Je hoorde ze niet piepen, van wat heb ik een zere knieën! Nee ze gingen alleen maar voor de bal en daar hadden ze best een blauwe plek voor over.

We stellen alle teams even aan jullie voor van deze morgen.
Poule A
Spanje:
Damiën Pit, was snel en wist vele ballen op doel te schieten. Jorgen Stap, was goed in het verdedigen van vele ballen. Nadieh Mondria ging voor elke bal, ze geeft niet op. Jesse Wijmenga onze speedy gonzales was zo snel dat je hem soms niet kon volgen.
Nederland:
Enrico met een verschrikkelijk hard schot wist hij Nederland naar twee overwinningen te schieten. Sanne, kwam je drie keer tegen. Wat een power. Jamie Bloksma nog maar net op voetbal, maar ook hij wist menigeen te verrassen met zijn vertoonde spel. Thijs Elzinga, pakte iedereen de bal af om zo weer te gaan aanvallen. Jan-Hinse Rabbinge dribbelde gewoon langs zes man om de bal af te spelen en zo zijn team te helpen.
Chili:
Janick Dragt, rennen, schieten op doel en gaan voor een goed resultaat. Karol Fara, wist vele ballen in de voorste lijn te plaatsen, waardoor zijn team echt veel aanvallen kreeg. Mike speelde ook in dienst van het team, ging tot het gaatje. Harieke Menger wist een paar keer de bal scherp te passen waardoor een teamgenoot er iets mee kon doen.
Australië:
Kyran, gaat maar door om uiteindelijk de bal voor zijn team te veroveren. Lesley, bekend in Scheerwolde om zijn snelheid en techniek. Nu ook in Blokzijl want wat snijdt ie door een verdediging heen. Milan Wouters wist een paar man uit te kappen en vervolgens vol in de aanval te gaan. Mathijs Veldkamp verbaasde moeders door veelvuldig de bal af te pakken van die grote jongens!

In deze poule was het tot het eind spannend. Uiteindelijk werd Nederland nummer 1 op doelsaldo.
Stand poule A:
1 Nederland 6p doelsaldo +4
2 Australië 6p doelsaldo +1
3 Spanje 4 p
4 Chili 1p

Dan nu poule B
Brazilie:
Toby Boonstra wist veelal vrijstaande spelers te bereiken, ook was hij zelf gevaarlijk voor het doel. Jelle Roozeboom was overal op het veld te vinden. Ella Haarman, een loopmachine wat heeft die een meters gemaakt. Milan Mulder, zijn sterkste punt, de kapactie. Hij kapte vele spelers uit om zo gevaarlijk te worden voor en met zijn team. Louis Heyman, ging voor de bal. Elk duel ging hij aan en de passie was te zien.
Kroatie:
Manon Polkerman net terug van een armblessure, ging weer voor elke bal. Ongelofelijk wat fanatiek. Davy van Veeken heeft er alles aangedaan om elke bal zo te plaatsen dat een ander er wat aan heeft. Swen van Oosten wist een paar mooie acties te maken, waarmee zijn team gevaarlijk uit de hoek kwam. Mats dribbelde gewoon een aantal keer dwars door de verdediging heen.
Mexico:
Anne Kragt, met zijn schot bracht hij het team in een paar gevaarlijke aanvallen. Waar de tegenstander gewoon moeite mee had.  Sander Tienpont ging vliegens vlug door de verdediging heen. Voordat ze het wisten was ie er langs. Caithlin Dragt kon de bal een paar keer zo raken dat een medespeler weer iets moois kon doen. Sem Bakker wist gewoon te scoren. Het was een mooi doelpunt.  Milan Makelenburg mocht meedoen, wat heeft hij genoten van het vele bal contact.
Kameroen:
Stan v/d Linde scoorde voor zijn Kameroen. Het leverde geen 3 punten op maar wel een mooi doelpunt. Esmee was  vaak bij een aanval betrokken en zo zorgde ze voor gevaar van haar team. Jan Winter schoot vele ballen weg waardoor zijn team kon aanvallen en de tegenstander niet wist te scoren. Luuk Borgman wist een paar mooie strakke passen te geven. Kippevel moment.

In de ze poule was de stand als volgt:
1 Brazilie 7p
2 Mexico 6p
3 Kroatie 4p
4 Kameroen 0p

Dus de finale werd gespeeld tussen Nederland en Brazilie.
Het ging gelijk op en de vele kansen werden door de keepers tegen gehouden. Dus moest een shoot-out de beslissing brengen.
Toby mocht als eerste, namens Brazilie. Via de bal tegen de paal probeerde hij het nog een keer maar de toeter ging, 8 seconden waren voorbij en dus was het 0-0.
Enrico ging namens Nederland op volle snelheid richting het doel. Zijn schot belande in het net en zorgde ervoor dat Nederland dit zaalvoetbaltoernooi zou winnen.


Een leuk en gezellig toernooi waarin iedereen zijn best heeft gedaan. Op naar volgend jaar. S’Middags is het de beurt aan de D en C teams van Blokzijl.