Blokzijl E1 oefent in Friesland!

Op weg naar Drachten zaterdagmorgen 14 december. Helaas gaat Manon niet mee. Zij is vrijdag gevallen en heeft ontzettend last van haar elleboog. We hopen dat  de blessure mee gaat vallen, maar we weten het nog niet!
Na 35 minuten, rijden we het sportpark van vv Drachten op. Daar komt Enrico er achter dat hij zijn voetbaltas in Blokzijl heeft laten staan.
Terug is geen optie. Maar er zjijn misschien wel wat mogelijkheden. Bij gevonden spullen lag als kleinste schoen maat 42 en dat was geen optie. Tot onze verrassing komt een vader van een speler van de tegenstander met de oplossing. Ik ga even bellen naar mijn vrouw of ze een paar schoenen kan brengen.
Wat geweldig toch dat, dat mogelijk is. Mooi!!!
Na de warming-up begint de wedstrijd. Blokzijl E1 speelt een beetje gehaast. Te snel de bal inspelen. Er is geen rust. Spelers lopen niet uit positie. Jammer want we krijgen toch een kansen. Deze zijn niet op een hand of twee handen te houden.
Moeten zelfs nog oppassen dat Drachten er niet een in legt. Ze zaten er een paar keer heel dichtbij!
Dan is het toch raak, Toby scoort uit een aanval 0-1. We genieten er kort van want drachten weet(let op) uit een corner de bal via een kluts te scoren 1-1.
Rust.
Kyran krijgt last van een huid irritatie, die had hij woensdag ook al en de trainer maakt zich een beetje zorgen. Zonnen allergie of van gras kan het niet zijn, want beide zijn er niet. Het is zelfs zo erg dat Kyran vroegtijdig gaat douchen, de jeuk is te heftig en we willen niet dat die nog heftiger wordt.
Er komt meer rust in het spel van Blokzijl en dit resulteert in een 1-2 voorsprong. Jurgen tikt de bal door en Janick weet te scoren.
Maar weer uit een corner staan we eigenlijk niet een man te verdedigen en via, jawel een kluts schiet Drachten 2-2.
Vervelend als je zelf veel kansen krijgt.
Dan lijkt het tij gekeerd te zijn Janick en Toby zorgen voor 2-4. Lekker goals waarbij ze vol gaan voor een mooi doelpunt. Team speelt meer uit positie en houdt de bal langer in de ploeg.
Waar we vanaf nu aan moeten werken is het doorschuiven. We gaan sterker worden dan de tegenstander, dus zullen meer initiatief moeten nemen. Dat gaat bij vlagen al best aardig, maar daar zullen we meer op moten gaan trainen.
Drachten pakt toch een doelpuntje mee 3-4.
Kortom een leuke oefenpot met een winst en een trainingsperspectief, initiatief nemen aanvallend.