De 1-5 overwinning in Munnekeburen brengt Blokzijl weer dichter naar de top.
Mede concurrenten Boornbergum, Waskemeer en Suawoude verloren enigszins verrassend.
Maar het belangrijkste is, dat er met volle overtuiging gevoetbald is, er moest gewonnen worden.
Blokzijl begon energiek met een doorgeschoven Pieter de Jonge in de spits en aanvoerder Niek Dunnink centraal op het middenveld.
Vele combinaties waarin de bal het werk deed, was een lust voor het oog, Gerbrand Smedes, Mark Benus, Rutger Prins, Dirk Pieter Lok stonden vaak aan de basis van meerdere aanvallen.
Vooral Pieter de Jonge speelde zijn tegenstanders vaak het bekende bos in.
In twee aanvallen was Pieter de aangever.
Mark( 12e minuut ) en Gerbrand( 21e minuut ) mochten het afmaken, na 25 minuten trof ook Rutger de goal zijn pressie op de bal leverde voor hem balbezit op, vrij voor de keeper schoot Rutger de bal snoeihard laag in de hoek.
Zijn goal was de 0-3 voorsprong.
Verdedigend met Dennis Dijkstra ( wat stond sik weer te verdedigen ) laatste man Robert de Jong, coachte ijzersterk, alleskunner Gerard Knoppers en de onvermoeibare Jan Peter Lok werd nagenoeg geen ruimte en kansen weggegeven.
Keeper Dennis Heyman had een makkelijke middag.
In de rust gaf trainer Joop van den Berg al aan dat ook de spitsen Roel Boonstra, Martijn Kuik en Robin de Boer invallen.
Toch bleef Blokzijl scherp spelen de 0-4( in de 52e minuut ) kwam van de voet van Dirk hij ronde een pass van Gerbrand uitstekend af.
Gaat deze jonge speler zich als vleugelspits ontwikkelen, voor als nog ziet het er goed uit.
Schoten van Gerard en Pieter troffen de deklat, ook een paar pegels van Gerbrand waren uit de richting.
De 0-5( in de 58e minuut ) kwam van de voet van Gerard zijn doorloopactie zonder bal was voor Roel het signaal om de bal diep te spelen, Gerard bedacht zich niet en ronde de pass uitstekend af.
In de 87e minuut een fabuleuze redding van keeper Dennis hij ranselde de bal uit het doel, de nul moest gehandhaafd blijven!!
Tot de 92e minuut een overtreding rondom de 16 meterlijn, gaf VOG speler Klaas van der Weerd de kans om tot een tegentreffer te komen.
En zie, hij krulde met veel gevoel de bal in de bovenhoek een schijnbaar onhoudbare bal.
Keeper Dennis strooide zijn frustratie van zich af en voelde de mooie overwinning niet aan.
Vaste supporter Wycher Gerrits , speler Hein van “t Oever deelde mee in de vreugde, ook Sander Boxum lang geblesseerd, maar gaat volgende week de draad weer oppakken, genoot met volle teugen.
Spits Carlo Noordwijk staat te popelen om weer in actie te komen, maar voelt de hete adem van het collectief.
Het begeleidingsteam Hilbrand Smedes, Harm Boes en Berry Uffels gniffelden tevreden.

Mannen een compliment voor het schouwspel het zag er fris en verzorgd uit.
Publiek bedankt voor jullie morele ondersteuning, en zoals alle weken…..

Speler van de Week: Gerard Knoppers zijn vorm is groeiende hij speelde zo goed als, foutloos.