Vijf selectiespelers SV Marknesse na conflict naar SV Blokzijl

Bron: Steenwijker Courant – 07 juni 2013
Gehele Artikel Bekijk hier

 

Marknesse – Vijf voormalige selectiespelers van SV Marknesse spelen volgend seizoen in Blokzijl. Dit is het resultaat van een conflict dat eind februari ontstond.

Destijds werd er door trainer Krens, na een voorval op de training tussen een speler van het eerste en twee spelers van het tweede team, straffen opgelegd. Het principe ‘gelijke monniken, gelijke kappen’ werd hier niet toegepast. De betrokken speler van het eerste team kwam er gunstig vanaf ten opzichte van de twee spelers van het tweede team. Er ontstond grote onrust binnen de groep van het tweede team.

Een ultieme poging van bestuurslid Ed Vrolijk om de overige bestuursleden te overtuigen, dat in deze het bestuur Krens diende te corrigeren, leverde geen resultaat op en Vrolijk stapte op. Ook PR-man André Leijten oefende druk uit op het bestuur om het op te lossen zoals Vrolijk voorstelde. De negatieve publiciteit die het gevolg zou zijn, was het probleem niet waard en eigenlijk was het probleem snel opgelost, indien de goede wil er zou zijn.

Het bestuur hield de poot echter stijf en voorzitter Hannema meldde dat deze kwestie alléén maar verliezers zou opleveren en hij kreeg gelijk. De situatie escaleerde in het direct opstappen, naast Vrolijk, van vijf spelers, twee leiders en de PR-man. Diverse pogingen van de PR-man om de partijen aan tafel te krijgen werden categorisch door voorzitter Hannema geweigerd. Zelfs bemiddeling door OMNI-voorzitter Bovee leverde geen resultaat op.

Uiteindelijk hebben Kevin Topelen, Erwin Vrolijk, Marcel Westerhof, Denny Pathuis en Rob Leijten besloten zich aan te melden bij SV Blokzijl, dat uitkomt in de 5e klasse. De selectie van SV Marknesse, dat onlangs knap promoveerde naar de 2e klasse, wordt hiermede behoorlijk uitgedund, want naast deze vijf spelers gaan er nog vijf andere spelers de selectie, om diverse redenen, verlaten. Hoe SV Marknesse dit verlies gaat opvangen is nog onbekend.