DUBBELE KATER……. Op deze mooie en eerste lente dag van dit jaar de derby tegen de dames uit Sint Jansklooster. De dames van VHK waren nog in een jolige stemming, ze hadden vrijdagavond een bruiloft gehad en de meeste dames hadden de alcohol rijkelijk laten vloeien en waren verre van fit…. Wij daarentegen waren (op 1 na) allemaal topfit! Op tijd op bed gegaan vrijdagavond, niet kunnen slapen vanwege de zenuwen ,want…… VHK uit, is altijd lastig. De warming up werd gedaan in het zonnetje, de bal even rond laten gaan op het veld, we waren er wel klaar voor.  

De aftrap was voor Blokzijl, Maggie kreeg de bal voor haar voeten en stuurde Marjolein maar de diepte in, ze was haar tegenstander te snel af en schoot gelijk maar op doel om de keepster te testen, helaas ging de bal net over de kruising. VHK speelde in een iets andere opstelling dan dat we gewent zijn van ze.  

Blokzijl kreeg een aantal kansjes en het leek erop dat de 0-1 in de lucht hing. Marjolein werd door Maggie weggestuurd, ze liep goed door en was niet zelfzuchtig, ze gaf de bal aan Yvette die er iets beter voor stond en Yvette wist wel raad met deze kans, zo stond het 0-1. Jammer voor VHK, want wanneer VHK met de rust met 1-0 voor zou staan, kregen ze een kratje bier. Dat ging niet meer op.

De 2-0 viel na ongeveer 25 minuten, een rommelgoal, maar die tellen ook gewoon, Yvette scoorde. Mooi uitbouwen zou je denken, profiteren van de niet fitte speelsters bij VHK. Ze waren met van alles bezig, behalve met voetbal. Een duel op het middenveld tussen Maggie en Tukker en Maggie lag plat op het kunstgras, ze bezeerde zich hierbij, maar van een echte overtreding was geen sprake volgens de scheidsrechter en hij liet doorspelen. Ok…..je zou dan denken dat je een beetje sportief bent en de bal over de lijn schopt, als tegenstander zijnde, maar daar dachten ze iets anders over.  

Er werd ineens wat afgekat en gebekt op elkaar, dat de scheidsrechter maar even tussen beide kwam, was een verstandig besluit. We zullen het maar afschuiven op de kater die aanwezig was….. VHK kreeg kansjes, maar ze gingen hier slordig mee om, gelukkig voor Blokzijl, want het had zomaar 2-2 kunnen staan. De 3-0 viel bijna letterlijk uit de lucht: Leonie schoot de bal uit haar handen richting Marjolein, die schatte de bal goed in, hij ging over de verdediging heen en Marjolein had al gezien dat de keepster te ver voor haar doel stond en ze besloot de bal in 1 keer te schieten, van zo'n 25 meter vloog de bal over de keepster heen, in de kruising.

Dit was het mooiste doelpunt van de middag. Zulke ballen moet je met gevoel raken, heerlijk om te zien. We zochten de kleedkamers op met de 3-0 voorsprong. Henk waarschuwde ons nu voor de wind, die we tegen hadden en voor de afstandsschoten van VHK, want dat gingen ze proberen. En het was zaak voor ons om de 4e te maken, dan waren ze echt geknakt bij VHK. Maakt VHK de 1-3, dan gaan ze weer opleven. Oppassen dus. Vol goede moed kuierden we weer naar het kunstgrasveld.  

De eerste kans in de 2e helft was voor Blokzijl , maar helaas stond de keepster in de weg. Ook werd de paal nog geraakt, je zou zeggen, hij valt wel zo, die 4e.   Maar dan…..VHK wordt wakker en ziet zijn kans schoon, er wordt niet goed opgelet en de 1-3 staat op het bord. Ja hoor, ze zijn wakker in Klooster, de 2-3 wordt niet gauw daarna gemaakt, al ging er wel een overtreding aan vooraf, maar de 2-3 was een feit. En dan krijg je het echt wel even moeilijk het laatste half uur.   VHK blijft gevaarlijk, de mid-mid komt er weer door, maar Doortje denkt makkelijk de bal voor haar voeten weg te tikken maar raakt de speelster ook ongelukkig, deze heeft pijn, aan het geluid te horen : erg veel pijn. Ze wordt van het veld gedragen en Doortje krijgt geel, wat betekent : 10 minuten eruit.  

Wat dan nog rest is een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel. Leonie ziet de bal op tijd en verwerkt hem tot corner, die verder niks oplevert voor VHK. Het is zaak voor Blokzijl om te overleven, vooral deze 10 minuten met 1 vrouw minder in het veld. Dit lukt wonderbaarlijk, de 2-4 valt! Marleen gaat goed door en scoort de 4e, we hebben iets meer lucht. VHK geloofd er nog in en drukt door, maar ze hebben last van de wind, die de bal extra snelheid geeft, waardoor ze het niet kunnen belopen. Doortje mag er na een goede 10 minuten weer in, maar Maggie lost haar al gauw af, ze krijgt ook geel, wegens commentaar op de scheidsrechter.

Ze had wel gelijk, maar de scheids is de baas en had duidelijk geen zin in commentaar. Maar het blijkt dat we met 10 dames best kunnen scoren, want Yvette geeft VHK de mokerslag, ze ramt de bal vanaf 20 meter op doel, de bal ging recht op de keepster af, maar onhoudbaar door de "zwabber"die aan de bal zat. De 3 punten zitten in de tas, en het is gewoon fijn, winnen in Klooster! We hebben VHK een dubbele kater bezorgd, maar daar maalt niemand bij Blokzijl om.   Het biertje smaakt na een gewonnen wedstrijd altijd beter dan op de avond ervoor.