WINNEN MET JAN…..

Zaterdag, 21 september, eindelijk, na 1 seizoen niet tegen VHK te hebben gespeeld, (zij hebben het een jaar in de derde klasse mogen proberen), stond deze derby op het programma.
De meeste dames hadden wat last van gezonde spanning, mede ook omdat Jan Grendelman onze leider was vandaag.
Hij verving Ronald die van een weekendje weg genoot met zijn familie.
En winnen met Jan, ja dat is alweer een tijd geleden. Meestal draaiden die wedstrijd op ee of andere manier altijd uit op een gelijkspel of verlies.
Maar, nieuwe ronde, nieuwe kansen…
De opstelling was nagenoeg hetzelfde als tegen Urk, alleen Renske was afwezig,dus stond Marleen rechtsvoor. Jannie was er ook weer, ze mocht op linksachter.
Na een warming-up op et trainingsveld konden de dames nog even kijken hoe (oud) trainer Roy het deed met het 1e van VHK.
Ging niet zo goed, dus maar vlug naar het mooie kunstgrasveld om daar zo snel mogelijk aan de wedstrijd te beginnen.
Gelijk na de aftrap zette Blokzijl druk op de helft van VHK, mooie aanvallen en wat schoten op doel, maar de keepster van VHK was in vorm.. Ze ronselde de ene na de andere bal uit haar doel…
VHK werd niet echt gevaarlijk op de helft van Blokzijl, het wachten was gewoon op een doelpunt van Blokzijl.
Eerst toch nog een kans voor VHK, Leonie kon nog net met haar vingertoppen de bal verlengen zodat die op de paal belandde.
Marianne bleef koel en werkte de bal netjes naar voren.
Aanval van Blokzijl, maar wederom de keepster van VHK die goed haar doel uitkwam. Het leverde haar een bloedneus op, maar weer geen goal voor Blokzijl.
De eerste helft was zo'n 25 min bezig, toen er eindelijk werd gescoord. Een mooi opgezette aanval met Yvette als eindpunt, zij werkte de bal tegen de touwen. 0-1.
Nu zo doorgaan, voor de rust met 0-2 voorstaan geeft toch een iets beter gevoel, want we weten dat VHK de 2e helft zomaar uit een ander vaatje kan tappen….
Met nog een mooi schot van Margaret op doel (die er normaal gesproken ingaat) stond de keepster weer in de weg. (na afloop gaf zij zelf ook nog eens toe dat ze niet wist hoe ze het deed, maar ze had hem).
We gingen dan ook met deze stand rusten.
In de rust was Jan tevreden met het feit dat we voorstonden, maar het had ook makkelijk 0-5 kunnen en misschien wel moeten staan.
Er werd gewisseld, Ingrid kwam erin voor Jannie.
VHK kwam inderdaad vol goede moed uit de kleedkamer, ze probeerden de verdediging van Blokzijl te doorbreken, maar deze hield stand.
Een aantal onbestrafte overtredingen wekte wat irritatie. Dat doet ons geen goed..
Er werd hard gewerkt en gestreden. Dat was zeker nodig, want VHK geeft ook niet op.
Na een mooie combinatie kon Margaret op de keepster aflopen, ze zeg Willeke naast haar en legde de bal breed.
Waar iedereen dacht aan buitenspel, nam Willeke de bal rustig aan en tikte de 0-2 binnen!!
VHK protesteerde  nog wat, maar de grensrechter had niet gevlagd, de scheidsrechter floot niet, dus gewoon een doelpunt.
De wedstrijd werd verder mooi uitgespeeld, VHK schoot nog een keer op de lat, maar dat was dan ook het enige, verder zijn ze niet echt gevaarlijk geweest.
Zo tegen 17:00u (!!!) floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Weer 3 punten, we zijn deze competitie goed gestart.
En nog belangrijker….we zijn van het trauma met Jan af… Eindelijk, winnen met JAN! Dat voelt ook goed.