VHK – F3 Blokzijl
Zaterdag om 9.00 uur moesten we ons verzamelen bij het voetbalveld in Blokzijl, want om 10.00 uur begon de wedstrijd in St. Jansklooster. Ella zou voor Sanne invallen, omdat die vandaag niet mee kon doen. Het zou een zware dobber worden
voor F3 Blokzijl omdat zij de vorige keer met 10-0 van VHK hebben verloren. Maar F3 liet zich niet kennen en ging er keihard tegen aan. Helaas in de tweede minuut van de eerste helft werd er een doelpunt gescoord voor VHK en ook al snel kwam nummer 2 en nummer 3 eraan. Kyra stond de eerste helft op doel en deed haar uiterste best om de bal tegen te houden, wat haar ook een paar keer is gelukt. Omdat VHK veel sterker was als Blokzijl, mocht Blokzijl met 1 man meer spelen, heel sportief….. Jelle probeerde de bal een paar keer van de tegenspelers af te pakken, maar het lukte net niet, want wat kunnen die mannen van VHK toch hard lopen. Sven had vandaag moeite met lopen, want zijn voeten deden zo zeer. Er kwam ook een kans voor F3 Blokzijl, Twan speelde de bal goed voorbij de spelers van VHK, maar helaas de keeper van VHK hield de bal tegen. Manon, Marcel en Lynn waren goed aan het verdedigen, maar net voor de rust werd het toch nog 5-0. Na de rust stond Esmee op doel. Esmee redde Blokzijl een paar keer goed, maar het zesde en zevende doelpunt was niet te houden. In de laatste paar minuten was er nog een kans voor Twan, maar helaas net niet hard genoeg geschoten. De tegenpartij kreeg weer de bal en toen werd het 8-0.
F3 Blokzijl jullie hebben ondanks de nederlaag van 8-0 het goed gedaan, vooral tegen zo’n sterke club als VHK die zaterdag ook nog kampioen zijn geworden.

Renate Pölkerman