Desz VR1- Blokzijl VR1 Ens Vr1- Blokzijl VR1 Op dinsdag avond mochten we in de stromende regen tegen desz spelen. De winnaar slaat een gat met de rest van de teams. Ronald drukt ons op het hart om gelijk fel d'r op te gaan. Dit lukt ons niet,de bal ligt er binnen een minuut al in. 1-0. De snelle voorhoede is een ware plaag voor onze achterhoede. Binnen 20 minuten staan we met 3-0 achter. Als Yvette op slag van rust dan ook nog geel krijgt en er 10 minuten uit mag, weet desz gelijk te profiteren en staat het 4-0. Wat zeg je dan als coach zijnde in de rust…? Dat dit niet best was, wisten we zelf ook wel. De schade beperkt houden, winnen wordt het toch niet meer. Yvette mocht nog 9 minuten aan de kant staan, dus gingen we tijd rekken. Elke achterbal, daar werd ruim de tijd voor genomen om deze te nemen. Yvette kwam er weer in en we konden iets van druk uit oefenen op de helft van desz. Een mooie pass op Yvette, ze kon doorlopen op de keeper en ze maakte de 4-1. In het laatste kwartier scoorde desz nog 3 keer. Eindstand 7-1. Desz gaat aan kop met 6 punten uit 2 duels.

Dan zaterdag naar Ens. Ens heeft een jonge ploeg met een paar behendige en snelle speelsters. Ens was in het najaar ook nog in de race om het "najaarskampioenschap". Er werd getost en de keus was om eerst tegen de wind in te spelen. Ens speelde veel op de helft van Blokzijl. Echte kansen kregen ze niet. Blokzijl speelde te gehaast en kon de bal niet in de ploeg houden. Na een half uur kreeg Ens een terechte penalty. Echter, daarvoor werd Paula onder het gras geduwd, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Claudia trok vervolgens aan de noodrem. De scheidsrechter nam 11 passen vanaf de achterlijn en legde de bal een meter naast de stip. Nou ja, het was meer een gat in de grond. Na enig protest van Janita en Leonie dat de bal niet goed lag, mocht de dame van Ens toch schieten en faalde niet. 1-0. Schepje d'r bovenop dan maar. Een pass op Renske tussen de verdediging door van Ens, Renske liep door en rondde beheerst af. 1-1. Vlak voor rust een drukte in de 16 van Blokzijl. Willeke werkt de bal weg over de achterlijn. Maar de bal bleef in de geul liggen. Een speelster van Ens had dit rap in de gaten. Niet zo gek, dit was hun veld, dus dit gebeurt vast vaker. Ze gaf de bal voor en nadat deze was doorgekopt liep een speelster van Ens de bal binnen. 2-1. De 2e helt speelden we met de wind in de rug, dit resulteerde in een paar kleine kansjes. De irritaties bij Ens liepen wat op en een extra tik of duw in de rug werd niet geschuwd. Gelukkig zijn wij niet van suiker en incasseren wij wel. Wanneer Yvette op de middellijn wederom in de rug wordt gelopen en een vrije trap krijgt,ziet Janine in haar ooghoek Willeke sprinten op links. De turbo gaat aan en een pass op maat wordt gegeven. Willeke rent richting de geul en geeft de bal voor op Marleen. Die schiet de bal binnen, 2-2! Dat Yvette nog op de grond ligt, gaf wel wat verwarring bij Ens, maar we profiteren hier optimaal van. Wat er dan verder nog gebeurt heeft weinig met voetbal te maken aan de kant van Ens. Hard doorgaan om ook maar iets te raken, vaak geen bal, maar lukraak schoppen, daar lijkt het meer op. Een aanval van Ens, Leonie is eerder bij de bal, maar moet dat bekopen met een paar mooie nop afdrukken op haar benen. Als Paula verhaal gaat halen bij de speelster of dat nou echt nodig was krijgt ze ook nog een mep. Deze dame mag er 5 minuten uit, dat geluk had ze weer. Na nog wat kleine kansjes over en weer vindt de scheidsrechter het welletjes en fluit hij af. Op werk- en vechtlust een gelijk spel eruit gehaald. Volgende week zijn we vrij, dus iedereen kan herstellen van alle pijntjes. Op 5 april de derby, thuis tegen VHK, altijd lastig!