De vermoedelijk laatste competitiewedstrijd van 2011 werd gisteren gespeeld op sportpark De Uiterdijken tegen Tollebeek 4. Tollebeek met 10 punten een middenmoter en veel “oud 1e elftal spelers” in de gelederen bleek gistermiddag een goed voetballende prettige tegenstander te zijn.
In de eerste helft kreeg onze aanval(Everard, Martijn en Wim) een serie goede kansen. De eerste die doel trof was Everard, een afstandschot van buiten de 16 verdween achter de goede keeper van Tollebeek. Ook Martijn maakte zijn faam als goalgetter waar. Hij slalomde na een goede actie van Thomas langs de verdediging én de keeper en tikte de bal uit een moeilijke hoek binnen. Onze verdediging(Peter,Gerbrand, Mark en Johannes) gaf in de 1e helft op een moeilijk bespeelbaar veld geen enkele kans weg. En als er al gevaar dreigde dan bleek dat Marco een “goed meevoetballende keeper” te zijn( “nu nog de hoge ballen Marco”). De ruststand 2-0.
Na de rust sloop er toch wat gemakzucht in ons team en dat resulteerde in de 2-1. De goed fluitende Henri Winters paste de voordeelregel toe en de linkerspits van Tollebeek zorgde er voor dat we weer bij de les waren. Carlo zorgde er met een slimme(ja echt waar, Carlo met een slimme actie) vrije trap voor dat de marge weer op twee kwam. De eindstand 4-1 verscheen op het spiksplinter nieuwe scorebord na een goede actie van Wim. René moest nog effe wennen aan het nieuwe scorebord getuige zijn vraag in de 80e minuut over hoelang de wedstrijd nog duurde. De meest opvallende actie in de laatste 10 minuten kwamen op naam van Gerbrand. Hij schoot de bal over een afstand van zeker 80 meter op de kantine, iets wat volgens de “kenners”in de geschiedenis van Blokzijl nog nooit gebeurd was. In de kleedkamer na afloop toonden onze leiders Berry en Henk hun tevredenheid en beloonden ons met het “eerste rondje”.

De eerste seizoenshelft betekende voor het tweede team:
13 wedstrijddagen waarvan:
4 afzeggingen van de tegenstander door te weinig spelers.
1 afzegging van de VHK door overlijden oud voorzitter Rook.

4-1 Wim

De competitie zijn we gestart met 12 ploegen, ondertussen zijn Tonego 4 en Tollebeek 3 teruggetrokken uit de competitie, waardoor er nu nog 10 ploegen deelnemen. Blokzijl 2 staat momenteel (04 december 2011) op een uitstekende 4e plaats.