1 november 2008 Veno F6- Blokzijl F3

Een goed voorgevoel was er al op vrijdagavond. “Papa morgen winnen we met voetballen” vertrouwde Bart mij toe net voordat hij ging slapen. Zaterdagmorgen vertrokken we met het complete F3 elftal richting Vollenhove. Alle elf van de partij: Frans, Janick, Kyran, Stan, Lucian, Joris, Toby, Milan, Steven, Bart en Anne. Klein probleempje was: er waren niet genoeg tenues. Maar dit werd opgelost door een paar sokken van F1 te lenen; en bij een wissel ook een shirtwissel toe te passen.
Na het aanvangsfluitsignaal begonnen de effies direct al sterk, na enkele minuten scoorde Joris de 0-1. Wat vandaag opviel was het samenspel; zo af en toe werd er goed overgespeeld. Steven maakte er vrij snel 0-2 van. Hierna kwamen een paar goede aanvallen van de thuisploeg die goed werden afgeslagen door het duo Janick en Kyran. Ook keeper Frans (Hoek) Fokkens maakte een paar puike reddingen. Toch slaagde Veno erin 1-2 te scoren. Voor de Venose F-jes zeer zeker verdiend en voor hun ook een opsteker aangezien dit hun eerste doelpunt in competitie betrof. Hierna kreeg Joris het weer op de heupen, na een mooie pass van Toby maakte Joris een snelle spurt richting doel. Resultaat 1-3.
Na de rust bleef Blokzijl F3 goed doorspelen als team. Steven begon de smaak van scoren te pakken te krijgen en maakte er 1-4 van Dit na goed storen en afpakken van de bal door Stan van de Linde en aanvalsopbouw door Lucian en Bart. Het feestje werdt tot slot helemaal compleet door respectievelijk 1-5 en 1-6 door Joris Oostra.
Bijzonder complimentje ook nog voor de Benjamins van F3: Milan en Anne; reuze goed meegespeeld vandaag!
Na het nemen van de penalty’s en een warme douche keerde een zeer opgetogen F3 met de 1e overwinning op zak terug naar Blokzijl.