Zaterdag 21 september moest E1 zich om 8.45 uur verzamelen op het parkeerterrein van SV Blokzijl om daarna met z´n allen richting Urk te gaan. We deden er wat langer over als normaal, want Roel liet ons een mooie toertocht door de polder rijden (dank je wel Roel het was prachtig). Aangekomen op het sportpark van Urk, gingen de mannen en één vrouw snel richting de kleedkamers, om zich daar om te kleden en voor een korte bespreking. Om 9.10 begon E1 met de wedstrijd. Urk zat gelijk goed in de wedstrijd en begonnen sterk. Doordat onze spelers niet scherp genoeg waren werd het al snel 1-0 voor Urk. De spelers van Blokzijl begonnen te mopperen over hun scheidsrechter die aan het coachen was tijdens het fluiten. Wat raar een scheidsrechter mag toch niet coachen tijdens het fluiten!!!! Door een opmerking van een ouder was het gelijk over. Dit kon nog wel eens een lange wedstrijd worden!

Erico en Manon deden achter hun uiterste best om Urk niet te dicht bij onze keeper Jurian te laten komen. Erico greep een paar keer goed in en langs het mechien kwamen ze ook niet zo maar. Je kon zien dat de spelers van Urk  een maatje te groot waren voor onze jongens en meid. Het werd al gauw 2-0 en 3-0 kwam er ook al snel achter aan. Theo schreeuwde z´n longen uit zijn lijf, ze moesten meer verdedigen, aanvallen was nu niet belangrijk. Door een hoge bal naar het doel werd het 4-0. Onze keeper Jurian werd niet gespaard wat moest hij werken en wat had hij een paar goede reddingen. De spelers van Urk wisten weer door te breken en het werd 5-0. Volgens Theo moest er meer gewerkt worden en de spelers van Blokzijl waren te lief. Toch waren er een paar aanvallen van Blokzijl zoals Damiën met een goed schot richting het doel, maar helaas net er langs. Jannick speelde een tegenstander uit, schoot op het doel, jammer gered door de keeper.
Anne maakte het z`n tegenspeler ook niet makkelijk door steeds fanatieker de bal te verdedigen. Toby deed nog een mooie voorzet naar Jannick, die schoot richting het doel maar de keeper deed een geweldige redding. Toch merkte je dat de wedstrijd zich voornamelijk afspeelde bij ons doel. Er werden vele corners gemaakt door Urk
en Erico wist de bal steeds uit het doel te houden, super Erico. Dan is het rust,
onze jongens en meid gingen met de staart tussen hun benen naar coach Theo,
want die was niet zo blij! Na een korte pittige toespraak begonnen de spelers van
Blokzijl aan de tweede helft. Blokzijl was nu wel scherper dan de eerste helft, Stan
verdedigde fysiek goed en maakte het zijn tegenstander erg moeilijk. Het werd al gauw 6-0. Jörgen kreeg de kans om naar voren te gaan en schoot op het doel,
maar wat heeft Urk toch een sterke keeper, want ook deze ging er niet in. Ondanks dat Blokzijl beter ging verdedigen, werd het 7-0, 8-0, 9-0, 10-0.
Damiën kreeg nog een kans, schoot de bal naar het doel, maar weer is de keeper die de bal tegen houdt. De Urkers maken de wedstrijd af met 11-0 en dan fluit de scheidsrechter. Blokzijl verliest de wedstrijd met 11-0. Coach Theo is tevreden over de 2e helft hij noemt het een team in ontwikkeling.
Ontwikkelen is goed, maar laten we er wel voor zorgen dat de spelers, leider/trainer en ouders plezier houden in het spel. Spelers van E1 ik vind dat jullie je goed hebben gehouden, want Urk was toch een maatje te groot voor jullie.

 

Renate