Deze zaterdag mochten we aantreden tegen de Dames van Tonego in Luttelgeest. Om aansluiting te houden met de koploper, Emmeloord dames 1, moet er gewonnen blijven worden en blijven hopen dat Emmeloord een keer punten gaat laten liggen.

Henk had vandaag 14 speelsters tot zijn beschikking en begon met de volgende opstelling ;

Verdediging : Marianne (’45 Annelies), Janita, Janine en Paula (’70 Coringe)

Middenveld : Mariska (’65 Renah), Maggie en Willeke

Voorhoede : Renske, Yvette en Marjolein

Henk zette ons op ‘scherp’ en verwachte van ons dat we vol voor de winst zouden gaan. Ons eigen spelletje, 110% inzet en vroeg druk zetten. Om 13.15 uur werd er afgetrapt op een nat en zwaar veld in Luttelgeest.

Het eerste kwartier was voor ons, veel balbezit en de aanvalletjes liepen aardig. Dit leidde dan ook vrij snel voor een ‘randje buitenspel’ doelpunt van Yvette. De vlagster van Tonego stak pas na commando vanuit het veld de vlag de lucht in, maar kon hierna geen duidelijke uitleg aan de scheids geven, waardoor de laatste het doelpunt goedkeurde, 0-1.
Vlak hierna probeerde Renske het maar een keer van afstand en de bal viel binnen, 0-2. Dit ging mooi zo, en nu proberen door te drukken….

Tonego dacht hier iets anders over. Ze begonnen te voetballen… Blokzijl liep achteruit en achter de feiten aan. De makkelijkste ballen kwamen niet aan en we konden de bal niet in de ploeg houden.  Kleine kansen voor Tonego volgden, maar de ballen ging naast, over of Herma was op tijd om de bal te onderscheppen. We stonden flink onder druk en het was lastig om hier onder uit te komen. Vooral Janine en Maggie hadden het moeilijk met de spits en aanvallende middenveldster van Tonego. Hun twee bepaalden het spel en wisselden continu van positie.

Met hangen en wurgen wisten we de rust te halen met een 0-2 voorsprong. Henk voorspelde ons dat we het erg lastig zouden gaan krijgen. Tonego heeft ‘iets’ meer conditie dan ons en hun gemiddelde leeftijd is ook ‘iets’ jonger…
Toch was het begin van de 2e helft weer voor ons! Combinaties liepen goed, en er waren wat kleine kansen en afstandschoten. Het enigste wat we hier fout deden, is de kansen niet afmaken, waardoor je het jezelf erg lastig maakt. Tonego begon weer druk te zetten en kreeg een aantal 100% kansen, waar er uiteindelijk één van werd verzilverd, 1-2.  Dat de andere kansen van hun geen doel troffen, kwam mede door goed keeperswerk van Herma. Ook Paula wist nog een bal van de doellijn weg te werken.

Zo’n tien minuten voor tijd wist Yvette de verlossende 1-3 te scoren na goed voorbereidend werk van Marlolein. De wedstrijd was hierna gespeeld…

Door deze wedstrijd te winnen, blijven we op de 2e plek staan. Emmeloord wist later deze middag (helaas voor ons) te winnen van VVI.