Met 8 spelers richting Luttelgeest. Vorige week verloren van Flevoboys E9, wat zal de nummer 2 tegen Blokzijl gaan doen.

Al snel bleek duidelijk dat het team van Tonego veel sterker was dan Blokzijl. De uitslag was twee keer 6-0(eerste en tweede helft).  Wat dat betreft een constante factor.

Toch staan we niet stil bij die goals, want  we kennen die gasten niet en ze spelen niet voor Blokzijl!

Onze keeper, Jan(Joppe was op vakantie of fiets cross of fiets cross) had het super druk vandaag.

Hij heeft echt z'n best gedaan en zeker 8 doelpunten er uit gehaald. Soms vergat hij de bal te pakken en hij mag wat meer peper in de kont, want volgens ons kan hij verder de bal uitschieten dan hij nu deed. Hij  had ook een beetje last van z'n voet, waarschijnlijk een koe opgestaan, met het dag zeggen tegen z'n vader die bezig was op de stal! Los wan dat doek en grabbelde hij naar de bal om deze te kunnen pakken.

De achterhoede, Karol werkte hard liep veel en redde waar het redden kon. Mooie was dat hij rustig bleef ondanks de vele goals. Je zag hem best vaak een passje tussendoor gegeven.  Compliment hoe hij bleef voetballen en je hoorde hem niet zeuren.

 

Caithlin heeft net als Karol veel ballen bij het doel weggehaald. Een paar keer heeft ze de tegenstander met haar schouder aan de kant gezet, zo van je hebt al genoeg gescoord. De penalty op het eind ging er ook heel lekker in. Daar waren de jongens van Tonego even stil van.

 

Davy heeft vele ballen afgepakt en soms ging hij te lang door met de bal aan de voet waardoor balverlies weer een probleem opleverde, maar er waren zeker 4 mooie passes bij en hij ging zelfs een paar keer in de aanval. Davy doet het steeds beter en dat is een dikke duim waard. Klasse man.

 

David staat gepositioneerd op het middenveld, Eric geeft hem dan ook aan dat hij de cirkel moet lopen en niet van zijlijn tot zijlijn of doel tot doel. Dat kost te veel energie en gaat ten koste van zijn voetbal. In wezen moet de tegenstander de broek vol hebben van David want als hij zijn kwaliteit inzet dan komen ze niet bij de bal. Hij zet zijn lichaam er echter niet altijd in om twee redenen, hij krijgt vaak een vrije trap tegen omdat de tegenstander een meter door de lucht vliegt. Daar heeft hij gelijk in. De scheidsrechter moet kijken naar het duel. Daarbij gebruikt hij altijd zijn schouder en dat mag. Zijn kracht is gewoon groter dan de andere speler en daar moet de scheidsrechter gewoon rekening mee houden. Dit is heel frustrerend voor David. Wij zeggen gewoon doorgaan, iemand die snel is wordt ook niet afgefloten. Daarnaast is zijn eigen commentaar dat de tegenstander zo snel is en hij vaak te laat komt. Naast zijn geweldige doelkans, die net naast ging waren er een paar mooie passes. Kortom goed gedaan David.

 

Alicia is net nieuw in de groep en vindt het allemaal een beetje eng. Dat is jammer want ze heeft een  paar lange benen, waarbij 1 keer aanzetten,  ze het halve veld over is. Echter dat is nog niet aan de orde, de coaches moeten haar nog veel sturen om voor de bal te gaan. Alicia heeft wat meer tijd nodig om daar aan te wennen. Dit gaat zeker komen, de komende weken. Blijf gaan en doen wat je kunt komt dat zeker goed.

 

Mike is veel aanwezig in de wedstrijd. Speelt vaak de bal breed of af naar een medespeler terwijl hij zelf zou kunnen gaan. Dat verdient een groot compliment. Natuurlijk moet er wel een balans in komen maar je staat er voor het team. Mike heeft een paar kansjes gehad, helaas mocht hij niet scoren wat natuurlijk wel leuk was geweest voor het team.

 

Lucinda kan goed lopen en een speler passeren dat doet ze dan ook best vaak. Ze komt allen nog wat kracht te kort, waardoor ze nog gevaarlijker zou kunnen zijn. Maar ze let goed op, je hoort haar niet en blijft knokken voor de bal. Mooi om te zien.

 

Al met al hebben wij een aantal leuke momenten gezien waarbij E2 leuke acties maakten, aanvallen probeerden op te zetten en altijd door ging om de bal te veroveren. Ze gaven niet op. De stand 12-0 was terecht maar Blokzijl E2 was niet een verliezer maar een team wat door bleef voetballen. Bedankt daarvoor dames en heren succes zaterdag 24 oktober tegen Flevoboys E10. Wie weet ga je dan wel scoren!