Afgelopen zaterdag 13 December hadden onze toppers de derby tegen SVM (Marknesse) uit. Gelukkig bleef het droog na al die regen van de afgelopen dagen. En ja hoor ook op kunstgras kunnen ze prima voetballen. We moesten wel even op gang komen, tot de eerste goal voor SVM in de 5e minuut een schot vanaf de rechter kant ging zo langs onze goalie , daarna was iedereen weer bij de les. Toch moest Blokzijl nog een tegengoal incasseren een doorgebroken speler van SVM ging recht op goalie Matthijs af en schoot de bal links in de hoek 2-0 op het scorebord. Toen gingen onze toppers in de aanval en door een mooie actie van Jan-Hinse voor de goal van SVM  stond het in de 15e minuut ineens 2-1. Vanuit een corner voor Blokzijl werd de bal niet goed uitverdedigd door SVM waardoor de bal weer voor de goal kon worden geschoten en vanuit het midden schoot Lucinda de bal in het net 2-2 in de 17e minuut. Waar we een stap maken naar de 2e helft de achterstand was al weggewerkt en dat was een moraal boost voor Blokzijl. Al na een paar minuten in de 2e helft staat Jan-Hinse alleen voor de goalie van SVM en wist daar wel raad mee 2-3. Maar Blokzijl was nog niet klaar en voelde dat er meer te halen viel. In de 33e minuut werd het druk voor de goal van SVM en Lucinda twijfelde geen moment toen ze de bal voor de voeten kreeg en pegelde de bal in het net en breidde de voorsprong uit naar een royale 2-4, met nog 7 minuten op de klok. Toch verslapte de aandacht iets bij Blokzijl waardoor SVM in de 38e minuut de 3-4 kon binnen schieten maar ze waren te laat met het offensief toen de scheids een eind maakte aan de derby stond er 3-4 op het score bord 3 punten te pakken goed gedaan toppers! Mooi begin van de winterstop.