BLOKZIJL 2 HEEFT DE KOPPOSITIE TE PAKKEN !

We schrijven donderdag 26 september 2013. Op het sportcomplex van de voetbalvereniging Blokzijl is de avond gevallen en de seniorenteams maken zich op voor weer een trainingsavond. Uiteraard zijn de bekende gezichten weer te zien die er zin in hebben om weer een balletje te trappen. Wat wel opvalt is dat er een persoon de schoenen weer aantrekt die we een tijdje hebben gemist op de velden. Vervelende blessures hielden deze makkelijk scorende  vedette van het 2e elftal geruime tijd aan de kant, maar het begon toch weer erg te kriebelen om het te gaan proberen. Ik heb het natuurlijk over het oudste spelend lid van onze vereniging Wim Rabbinge. Mooi om je weer terug te zien Wim ! Met verzuurde benen stond hij afgelopen zaterdag aan de lijn om zijn teamgenoten te komen aanmoedigen, nog niet wedstrijdfit maar let op hij komt eraan.

Leider Berry begon zijn wedstrijdbespreking furieus.  Op de woensdag nog maar 9 spelers die hebben doorgegeven dat ze er zaterdags zouden zijn , aanmeldingen om mee te doen op de vrijdagavond, elkaar helpen om eens een keertje te fluiten als een ander niet kan en het afmelden voor de wedstrijden kwam allemaal aan de orde. Dat we elkaar moeten helpen met zo’n kleine selectie was het moraal van zijn verhaal. Gelukkig toverde hij ook nog een opstelling uit de hoge hoed waarmee we SVM 6 zouden bestrijden. Sander (mopperpot) Driezen stond uiteraard in de goal. De achterhoede bestond uit Gerbrand (van de week op stage geweest in Nou Camp en ene Messi nog laten zien hoe je een balletje moet hooghouden ), Rene, Sander en Johannes. Het middenveld werd gevuld met Raimon, Richard en Hendrik terwijl de voorhoede uit Everard, Lo en Robin bestond. Langs de kant bleven de oud eerste elftalspelers Carlo, Marco en Bart Jan. SVM had echter wel al hun oud eerste elftalspelers in de basis opgesteld dus we konden flink aan de bak. Blokzijl ongeslagen met 4 punten uit 2 wedstrijden en SVM zelfs de volle buit van 6 punten uit 2 wedstrijden. Zo vroeg al in het seizoen een heuse topper.

Blokzijl startte de wedstrijd perfect. Vanaf de aftrap werd de bal  73x rondgespeeld zonder dat er een SVM speler aan te pas kwam. Aan het eind van deze tikkie takkie aanval stond Everard die de bal over de doellijn wist te werken. (we mogen blij zijn dat het hem in de eerste minuut meteen lukte want de rest van de wedstrijd ging dat wat problematischer). Een bliksemstart van Blokzijl dat het goede spel wist vast te houden. In balbezit werd er rustig gespeeld, en bij balverlies speelde men compact en wist de tegenstander niet gevaarlijk te worden voor onze goal. In de 17e minuut kregen we een corner die door Hendrik werd genomen. Met een heerlijke strakke bal vond hij het kale glanzende voorhoofd van de inkomende Raimon die de bal snoeihard binnenkopte.  0-2, Blokzijl heer en meester en de tegenstander die wel lekker mee voetbalde, had nog geen kans gehad. Dit veldspel konden we gelukkig vasthouden en als er wat secuurder was omgegaan met de mogelijkheden dan hadden we al een groter verschil kunnen maken. Dan 7 minuten voor de rust vanuit het niets de 1-2. De oudste man van het hele veld ( 57 jaar) en spelend bij SVM kon van een metertje of dertig de bal richting onze goal schieten. Sander die de eerste bal op zijn doel kreeg te verduren verkeek zich er helemaal op en de bal plofte over zijn handen tegen de touwen.

Blokzijl was geenszins van slag en energiek werd de draad weer opgepakt. Vanaf de aftrap werd Raimon op rechts helemaal vrijgespeeld en zijn voorzet bereikte de vanaf de zestien ingekomen Hendrik. Die bedacht zich geen moment en net zoals op de donderdagavondtraining haalde hij hard maar met veel gevoel uit. De bal sloeg tegen de touwen en Blokzijl stond weer op een verschil van 2 goals.

Everard had de wedstrijd op slot kunnen gooien maar in een 1 tegen 1 situatie met de keeper van SVM speelde hij de bal zo in de handen van de keeper. Robin herhaalde dit kunststukje een minuut later zodat we met een 1-3 ruststand de kleedkamer opzochten. Ondertussen was onze mopperpot Sander Driezen aan het solliciteren naar een wissel. Het gemopper kwam niet van de tegengoal volgens hem maar waar het wel door kwam weten we nu nog steeds niet. Rene kon de 2e helft niet verder en Marco kwam hem vervangen. Ook Lo gaf er de brui aan en Carlo kwam voor hem in de plek. Veel hebben we Carlo niet kunnen zien in de 2e helft maar zijn bekende poort door de benen van de tegenstander was wel zijn hoogtepunt.  SVM tapte de 2e helft uit een ander vaatje. Zij hadden al begrepen dat Rene er bij ons niet meer bij zou zijn en daar pasten zij hun tactiek meteen op aan. Achterin gingen zij 1 op 1 spelen en Blokzijl werd teruggedrongen doordat SVM een mannetje meer creëerde op het middenveld.  Voetballend kwamen we er niet meer uit en de bal in bezit houden ging ook steeds moeilijker. Tegen de verhouding in prikten we er toch nog een goaltje bij. Hendrik pikte een afgeslagen corner op de rechterkant op en speelde in het centrum de vrijstaande Richard in. Deze deed net of hij wilde uithalen maar speelde de vrijstaande Everard in. Die speelde meteen breed op de doorgelopen Richard en die tikte beheerst de bal tegendraads de goal in. 1-4 Vlak daarna werd Hendrik gewisseld voor Bart Jan.  20 minuten voor tijd kon SVM weer door een afstandsschot hun 2e doelpunt op het scorebord aantekenen. Sander nog meer aan het mopperen, en aan de kant zag Berry de bui al hangen. Maar wat er daarna met Sander gebeurde weet niemand (hijzelf denk ik ook niet). Elke bal die tussen de palen kwam werd er door hem uit geranseld. Met een aantal flitsende reddingen zorgde hij er zo voor dat Blokzijl de 3 punten kon meenemen. Everard kwam voor de verandering nog maar eens oog in oog te staan met de keeper en uiteraard plaatste hij de bal precies weer in de handschoenen van de grijnzende keeper. Richard kopte nog een bal op de lat boven Sander en SVM drong meer en meer aan zonder meer tot scoren te kunnen komen. Het slotakkoord kwam van Everard maar die mikte de bal voor de verandering maar eens in de handen van de keeper. Een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft een oppermachtig Blokzijl dat durfde te voetballen. Een tweede helft echter een paniekerig team dat vergat te voetballen en teveel spelers die zich met de scheidrechter bemoeiden. Toch 3 punten binnen tegen een goed spelende tegenstander en…………………….. door de andere uitslagen blijkt dat we gewoon op kop staan van de ranglijst !