Op deze warme woensdagavond mochten we de 2e beker wedstrijd spelen op de Belt. Het was weer een hele puzzel,maar er stonden om kwart voor 7 13 dames op t veld. We konden dus beginnen. Blokzijl trapt af en het is gelijk druk naar voren zetten. Het spel golfde op en neer, de Belt gaf goed tegengas. Dit was even wat anders dan afgelopen zaterdag. Maar iedereen stond op de goede plek en de aanvallen werden goed afgebroken.

Omdat Eline het zaterdag goed deed mocht zij weer op haar rechtsvoor positie spelen. Na een kwartier zette zij de bal strak voor waar Janine helemaal vrij stond en zij kon simpel binnen tikken. 1-0. Dit begon lekker. Hier en daar wel wat lichte blessures door een aantal gaten in het veld, maar iedereen kon verder. SVBS werd wat sterker, dit resulteerde in een aantal gevaarlijke aanvallen en wat corners. Maar tot scoren kwamen zij niet. Dit lukte ons voor rust nog wel, Yvette tekende voor de 2-0. Blokzijl snakte naar de rust, sommige speelster liepen wat mank. In de rust maar de ijszak gevraagd om wat te koelen en proberen door te gaan. Gelukkig hadden we 2 wissels en konden we daar dus mooi gebruik van maken.

De 2e helft tapte svbs uit een ander vaatje. De 1e 10 minuten werden we bijna overlopen, maar door de rust achterin te bewaren kwamen ze niet tot scoren. Aan de andere kant werd er regelmatig gevlagd voor buitenspel, wat een aantal keer zeker niet het geval was… Het commentaar daarop van langs de kant was: ja, maar jullie hebben ook een gemene grens. Deze heeft alleen nooit hoeven vlaggen voor buitenspel, was simpelweg niet nodig. Het duel werd wat grimmiger, Eline werd omver gebeukt door de keepster binnen het 5 meter gebied (bal en vrouw) en moest met rugklachten het veld verlaten. Vlak daarna scoorde Yvette de 3-0, na een mooie rush. Ook zij verliet het veld met enkel klachten. De wedstrijd rustig uitspelen nu, met nog een kwartier op de klok. Dit was wel aan ons besteed.

We vermaakten ons prima in het veld met het domme commentaar vanaf de zijkant. Maggie mocht een corner nemen en een dame van de Belt was zo vriendelijk om de bal achter haar eigen doelvrouw te werken. 0-4. Gevaarlijk werden de dames van de Belt niet meer. De wedstrijd was gespeeld, na 90 min floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. We deden de punten in de tas, die gaan mee naar Blokzijl.

Joop Slagter nog bedankt voor het vlaggen. Ze kennen je ook overal. 😉