Zaterdag 11 april, de dag na de eerste "rokjesdag" van 2015. Van rokjesdag was geen sprake , nee, vandaag was het de dag  dat we "even" iets recht moesten zetten…. we noemen het vandaag : "Blokzijl zet Emmeloord even op hun plek terug dag. " We gingen namelijk uit in Emmeloord onderuit, het was niet best van onze kant destijds, dat kunstgras is niet echt ons ding.

Eenmaal thuis keek onze voorzitter raar op dat wij daar met maar liefst 5-1 onderuit waren gegaan. Janita, onze aanvoerster, vertelde aan de voorzitter dat het een vertekend beeld was, die uitslag en dat we dat thuis zouden bewijzen door 3 punten te pakken. Dat geloofde de voorzitter niet, dus werd er een deal gemaakt. 3 punten thuis = een rondje van de voorzitter.  Hij kon er helaas geen getuige van zijn, maar werd uiteraard wel op de hoogte gehouden van de wedstrijd. We mochten wij op ons "eigen"veld aantreden tegen de ruime selectie van SC Emmeloord. Emmeloord staat (nog) bovenaan, Steenwijkerwold 2e en wij 3e. Als we zouden winnen dan maken we het voor Steenwijkerwold  wat makkelijker om het kampioenschap daar binnen te halen, immers hebben zij de minste verliespunten en nog een aantal wedstrijden in te halen. 

Henk had vandaag beschikking over 13 1/2 speelsters. Monique kon alleen de 1e helft, dus zij startte in de basis. Evenals Herma, Janita, Lotte, Paula,Jannie, Maggie, Doortje, Marleen, Yvette, en Marjolein. Onze "vaste" scheidsrechter was toe aan een welverdiende vakantie en op weg naar Portugal. Gelukkig was dhr H. Bakker bereidt gevonden om deze middag in goede banen te leiden. 

Iets na 14:00 uur werd er afgetrapt, doelstelling was : vastzetten en zo snel mogelijk scoren. Binnen 5 minuten al 2 grote kansen. In de 9e minuut een mooie pass van Maggie op Marjolein, die goed doorliep en de keepster kansloos liet. De doelstelling was gauw gehaald. Blokzijl was fel, zette druk en Emmeloord wist even niet wat ze overkwam. Sterker nog, ze kwamen er de 1e 20 minuten niet aan te pas. Marleen kreeg de bal diep gespeeld, kon mooi doorlopen en gaf de bal prima voor op de inkomende Marjolein en rondde mooi af. Dit was wel een droomscenario. Emmeloord werd wakker, zo ook de begeleiding. Er werden wat wissels toegepast bij hun. Niet iedereen van hun was hier content mee. Er werd wat gemopperd, tja, als Emmeloord-speelsters zijnde was dit ook niet de bedoeling om al zo vlug met 2-0 achter te staan. Tegenvaller was dat Monique na een half uur met liesklachten uitviel. Renah kwam haar vervangen. Blokzijl leunde wat achterover, er werd verdedigd, af en toe lekker rustig getikt, maar er kwamen ook zeker kansen.  Het had met de rust al 5-0 mogen en misschien wel moeten staan. Want je weet dat er nog een 2e helft komt, Als Emmeloord dan tot scoren komt, dan maak je het jezelf nog erg lastig. Gescoord werd er verder voor de rust niet, dus stond het "maar" 2-0……

 

Dan de rust…. de kleedkamer deur van de gasten werd goed getest….die ging me toch met een klap dicht! De deur zit er nog in…maar het was ineens stil in de kleedkamer van Blokzijl. Later bleek dat er enige onvrede was van een speelster van Emmeloord die de kleedkamer had verlaten met een hard dichtgooiende deur. Ze was het er duidelijk niet mee eens. 

 

Dan de 2e helft, Emmeloord drong aan, Blokzijl had het lastig en maakte het zichzelf lastig, door veel te gehaast te spelen en de bal zomaar in te leveren bij de tegenstander. Emmeloord kreeg kansjes, maar Herma stond weer top te keepen. De lat werd nog geraakt, daar kwam Blokzijl goed weg. Het was "vrouwen en kinderen eerst" bij Blokzijl. Via de counter kwamen we er nog wel eens gevaarlijk uit, maar tot scoren helaas niet.  Mariska kwam Renah vervangen, Mariska die sinds oktober bij ons is gekomen en voor het eerst voetbalt dit seizoen, is een plaag voor haar tegenstander. Zit in de genen zullen we maar zeggen. 

Emmeloord ging het laatste kwartier 1 op 1 spelen, dus Marjolein zakte wat terug, zij heeft ongeveer overal gelopen vandaag op het veld, klasse!  Blokzijl hield het hoofd erbij en hield de deur dicht. De klok tikte langzaam aan naar de 90 minuten, dit moest goed komen en de dames "roken" het bier al van de voorzitter. De scheidsrechter floot voor het eindsignaal, de 3 punten waren binnen en we hadden het rechtgezet. Niet met het mooiste voetbal, maar daar gaat het niet om en niemand maalt daarom.  Na afloop kwam daar het "gewonnen"  rondje van de voorzitter, dat smaakte prima en naar meer…. Volgende week zijn we vrij, we spelen op woensdag 22 april een uitwedstrijd tegen DWP.