Het was een fantastische zaterdag in november waarop F1 van SV Blokzijl historie zou gaan schrijven.
Iedereen zat vol goede energie en tijdens de training was er al een poosje het gevoel dat er veel potentie in het team zit en dat hebben we geweten!
Vanaf de aftrap speelt Blokzijl dominant en binnen 20 seconden wordt de bal doorgepasst aan Jan Hinze, hij neemt hem mee naar voren en dribbelt en dribbelt. Hij pakt hem op zijn rechter en… GOAL!!!! 0-1
Tollebeek trapt af… Blokzijl zit er tussen en Tollebeek komt niet aan schot. Sebas neem hem spectaculair mee aan de voet, hij zoekt naar de ruimte en maakt de 2-0.
Lucinda die is helemaal in haar element, ze speelt de sterren van de hemel. Ze scoort 2x achter elkaar. Het team lijkt wel te vliegen.. Wat is er gebeurd???
Na de aftrap zit Jan Hinze er weer uitstekend tussen en opnieuw komt Tollebeek niet aan voetballen toe, ze lijken wel lamgeslagen van het doelpunten geweld. Hij maakt 5-0 en het lijkt niet meer mis te kunnen gaan.
Vanuit de aftrap van Tollebeek gaan ze sterk vooruit en weten de mannen en vrouwen van Blokzijl om de tuin te leiden. Ze vinden een gaatje en ja, ja. Het is gelukt, het eerste tegen doelpunt en een hele mooie. 5-1.
De laatste actie van Tollebeek moet uit hun tenen zijn gekomen, want ze zijn daarna eigenlijk niet meer aan bod geweest. Blokzijl is aan het prijsschieten gegaan en bleef maar door scoren.
Niek maakt 6-1, Sebas, maakt 7-1, daarna scoort Niek nog 2x, daarna Sebas nog een keer, vervolgens Komt Lucinda verassend om de hoek met een enorme knal en schiet 11-1 in. Magisch!
Jan Hinze kon het uiteindelijk niet laten om fanatiek door te blijven stoten en scoort 3x op geweldige wijze. Via mooie voorzetten van Sebas en Niek en 1 door keihard dwars door het midden te dribbelen en dicht op de bal te blijven.
Dit was zo’n dag, waarvan je hoop dat er nog veel mogen volgen. Perfect gevoetbald en tot het einde geconcentreerd. Bedankt en op naar de volgende wedstrijd!