Vandaag de topper tegen medekoploper Sc Emmeloord De spelers begonnen allemaal toch wel wat lichtelijk gespannen aan deze wedstijd en moesten met zijn allen toch even in het spel komen.
Met een comfortabele 2-0 gingen we de rust in.
1-0 door Bram en 2-0 door Jan. Ook Emmeloord heeft z'n kansen voor rust gehad.
Na een peptalk van Roel voor ons team en de leider van de jongens uit de polder voor hun team, begon ook Emmeloord gevaarlijker te worden dit resulteerde in 2-1 met een mooi hakballetje van de spits van Emmeloord.
Blokzijl bleef z'n uiterste best doen en Ealse maakte 3-1. Middels een eigen doelpunt, waar de speler van ons absoluut niets aan kon doen volgde 3-2. De spaning steeg. Voorafgegaan door een  mooie aanval scoorde Bram 4-2 en na werkelijk een sublieme pass van Bart maakte Ealse 5-2 . He he weer wat afstand in deze spannende maar zeer sportieve pot. De vermoeidheid en spanning begon nu toch wel zijn tol te eisen. En een paar kleine foutjes van onze zijde waarin de bal niet goed geruimd werd, resulteerde in 5-3. Twee goede acties van Bram bracht de voorsprong op 7-3, afgerond door Bram en Jan. Blokzijl zakte nu toch wat verder in en Emmeloord bleef  kwam nog tot 2x scoren wat de eindstand uiteindelijk op 7-5 bracht. Bijzonder leuke en sportieve wedstrijd met veel doelpunten, een genot voor de vele toeschouwers.
Goed gespeeld jongens en ongeslagen bovenaan, maar nog een paar zware partijen te gaan. Aandachtspunt blijft de omschakeling van offensief naar defensief, een tip voor Roel en de jongens: blijf hieraan werken!