Zaterdag gingen we weer bekeren dit keer tegen SC Emmeloord D1.

De aftrap was voor Emmeloord, Blokzijl zette gelijk druk op de spelers van Emmeloord na 5 minuten voetballen was het druk zetten effectief na een veel te zachte terug speel bal van de verdediger van Emmeloord kon Daan de uit komende keeper uitkappen naar links en scoorde de 1-0. Blokzijl zat gelijk boven op de Emmeloord spelers Bram die onderschepte de bal en scoorde de 2-0. Na een goeie aanval op de linkerkant van Blokzijl werd er een pass gegeven op Bram die alle ruimte kreeg om te schieten haalde mooi uit in de korte hoek 3-0. Emmeloord kon weer een beetje voetballen en er kwam gelijk een 3-1. Blokzijl  die nam gelijk weer het initiatief en via een aanval op links passde Joris naar Bram die een dieptebal op Daan gaf in de 16 kon Daan het doelpunt maken in de verre hoek 4-1.
Blokzijl die rustig opbouwde ging via de rechterkant aanvallen en een voorzet op Bram die een hoge volley schoot en net onder de lat door ging en Bram de 5-1 maakte en zijn derde goal maakte in de wedstrijd.

Blokzijl begon de 2e helft niet heel erg goed en daar profiteerde Emmeloord van ze kregen een penalty en die werd raak ingeschoten 5-2. De rest van de 2e helft was van Blokzijl niet goed nauwelijks  kansen voor Blokzijl, maar wel voor Emmeloord die gelukkig geen doelpunt maakte.