Na het debacle tegen De Walde speelde Blokzijl verdienstelijk tegen 5e klasser Scharnegoutum.
Beide teams speelden met een smalle selectie, in de 1e helft nam Blokzijl de verdiende voorsprong een 1-2 tje tussen Carlo Noordwijk en Pieter De Jonge werd door Pieter met een lob fraai afgewerkt.
Na wat kansen over en weer werd er door de gasten gescoord.
Na rust een sterker Scharnegoutum.
De trainers Marcel Halma en René van Huis eisten dat er met meer pressie gespeelt moest worden.
De wil om te winnen moest in beeld komen !!
Direct kreeg Blokzijl het moeilijk, voetballer Dennis Dijkstra nam de positie keeper van Dennis Heyman over, die geblesseerd achter bleef.
Toch scoorde de gasten op het laatst nog 2 maal, scheidsrechter Jan Grendelman floot ivm de duisternis 10 minuten eerder af.
Man off the match was Jan Peter Lok de onvermoeibare linksachter trof ook het vijandelijke doel, met een hard schot buitenkant paal.
Zaterdag wacht Espel voor de Beker aanvang 14.30 uur in Blokzijl.