Penalty schieten F1 zaterdag 15 januari 2011

In de morgen heeft het F1 team nog een wereldpartij geleverd tegen Veno F1. In de middag was het al weer raak om aan te treden voor de penalty’s.
Uit onderzoek is gebleken dat het team dat begint aan de strafschopserie ook als winnaar uit de bus komt. Behalve Nederland die blijkt hier de uitzondering in te zijn.
Dus we mochten beginnen tegen Veno F1 en we leken op Nederland. Frans wist als enige de bal achter de keeper te krijgen, de rest had het idee dat Veno beter zou zijn want de spanning zorgde ervoor dat de een na de andere mis ging.
SVM was de volgende tegenstander. Nu wisten Steven, Toby, Bram, Ealse en natuurlijk Frans te scoren. We leken op eens niet op Nederland en het had effect. Nu de rest nog even over de streep trekken.
VHK onze oosterburen, waren het slachtoffer. De keeper van VHK wist niet meer waar hij het zoeken moest. De ballen vlogen of in de kruising of via de paal het doel in. Hier wisten Janick, Toby, Bram, Ealse en weer die Frans te scoren.
Tot slot was er nog één tegenstander. Eerste kon Blokzijl niet meer worden, maar tweede was misschien nog mogelijk. Tonego begon en dat gaf mij niet een goed voorgevoel. Frans maakte gelijk en wist daarmee de finaleplaats van 29 januari veilig te stellen. Hij mag namens F1 proberen wederom alle penalty’s er in te knallen (tip voor Frans: zorg dat je als eerste mag beginnen en uit onderzoek blijkt ook dat je ook moet juichen want dat maakt meer indruk op tegenstanders, die dan weer de penalty missen). Het gaat gelijk op, alleen wij maken echt wereldgoals. Steven schiet de bal hoog in. Janick plaatst de bal strak langs de paal. Toby’s schot heeft de keeper nooit gezien. Jurgen had tot dan nog geen penalty raak geschoten, maar deze deed alles vergeten. Een penalty waar je als vader apetrots van wordt, als linksbenige schiet hij de bal onnavolgbaar in het doel. Een wereldpenalty. De spelers van Tonego gaan in één keer juichen en Bram denkt, wat the … o nee hij denkt WAT en schiet mis. Ealse laat het er niet op aankomen en schiet (mocht hij de paal geraakt hebben, dan was deze dwars door midden gegaan) de bal verschrikkelijk hard richting doel. De keeper bukt en deed zijn handen voor de ogen. Het enige geluk dat de keeper had was dat de bal naast het doel ging, anders was het een imitatie geweest van de reclame van, van Wolfswinkel en Maarten Stekelenburg.
Al met al werden we derde en daar waren onze trainer Roel Boonstra en assistent coach heel content mee. Hier kun je mee thuis komen!

Stand penalty wedstrijd:
1 Tonego
2 Veno
3 Blokzijl
4 VHK
5 SVM