Vandaag op een hele winderige zaterdagmiddag op naar Oudega voor een wedstrijdje in de kelder van de 5e klasse A. Blokzijl zoals gewoonlijk weer moeite om een volledige selectie op papier te krijgen.

* Bert Jan had nog een spoedklusje te doen en kwam rechtstreeks.

Dirk Pieter, die dit seizoen niet heel veel speelminuten maakt, toog vanuit zijn werk in Zwolle ook richting Oudega om alsnog als 13e speler aan te sluiten. Top gedaan man.

* Vlak voor de aftrap stond hij bij de pasjescontrole klaar.

Omdat we vandaag weer geen officiele keeper tot onze beschikking hadden kon de geblesseerde Ron de handschoenen mooi aantrekken. Op een goed bespeelbaar veld speelde Blokzijl eerst schuin tegen de wind in. Oudega was vanaf het begin wat dreigender maar tot grote uitgespeelde kansen kwamen zij ook niet.

* Ron hielp Oudega fraai aan de 1-0 na een kwartiertje.

De bal werd hem ontfutseld door de Oudega spits en die kon de bal zo de goal in lopen. Niet nieuw voor Blokzijl dat ze tegen een achterstand aan kijken en vol goede moed werd er geprobeerd de voorwaartsen te bereiken. Als  men wat secuurder was omgegaan met de mogelijkheden dan had er veel meer ingezeten dan wat men nu liet zien. 1 minuut voor de rust viel de 2-0 ook nog eens waar een Oudegaspeler bij de 2e paal makkelijk een indraaiende corner wist binnen te lopen.

De 2e helft was van een zelfde laken een pak. Na 10 minuten werden Hendrik en Dirk Pieter er in gebracht, Oudega kwam op een beslissende 3-0 voorsprong en Blokzijl deed niet echt meer mee. Robin joeg een vrije trap nog tegen de paal, dus zelfs een doelpuntje zat er vandaag ook niet in. Blokzijl snakt naar het einde van het seizoen, nog 3 potjes te gaan. Vandaag had er echter helemaal niet verloren hoeven worden van een tegenstander die ook niet echt potten wist te breken.