Maandag avond 18;00 uur instappen en als de wiede weerga naar Olde veste ,onze tegenstander van vanavond 2 september aanvang 18;30.

Even snel overleg in de kleed kamer en nog 2 minuutjes op hoog tempo warm lopen . Dan moet het gebeuren we beginnen met Jurrian in de goal, Enrico achterin Manon daar kort voor en Jurgen stap links, Anne achter Jannick en damiën op rechts . Na een wat onwennig begin, met hier en daar toch leuke actie van onze E1 . Gaat het in de 7e minuut helemaal mis een niet te missen bal voor onze verdediging word uitermate slecht op geruimd met een 1 – 0 achterstand als gevolg. Als Blokzijl zich herpakt Is het 7 minuten later weer raak , maar nu voor ons. Een mooie opgebouwde aanval van achteruit met Manon als drijvende veer achter de goal en Jannick als afmaker. Zo uit het boekje voor onze jonge gasten. Slechts 1 minuut later een mega vreemde goal. Vanaf de achterlijn zie ik dat Blokzijl meteen na de aftrap druk zet op de tegenstander en de bal opeist met als gevolg dat 30 seconden na de gelijkmaker Stan v/d Linde een na genoeg vrije doortocht krijgt naar de goal. Niets is minder waar Stan komt ten val (mogelijk contact met de tegenstander maar hier kon ik echt niks van zien) Dus scheids fluit niet en ik roepen (Stan bleef liggen en de bal bleef binnen de lijnen) kom op
Stan niet blijven liggen,niks aan de hand. Theo dacht daar iets anders over (langs de zijlijn) MAN HOEZO NIKS AAN DE HAND!!!!!!  DAS EEN VRIJE TRAP MAN 100 % IK had het echt niet zo gezien dus ja wat moest ik, IDD in discussie. Tijdens onze gesprekje (zijlijn – achterlijn)  is er veel gebeurt. Stan op de grond de bal komt voor de voeten van de laatste man van Olde Veste deze ziet maar 1 oplossing en dat is opruimen en dat doet hij dan ook met volle overgave (naar het schijnt. Ik heb alles van horen zeggen) hij ruimt op maar, de bal komt vol bij onze Damiën in zijn …….. Onder het motto de pijn voel je meestal later liet Damiën even zien hoe het moet en schoot de 1-2 binnen. Terug schrompelend met zijn handen tussen zijn bovenbenen kwam Damiën samen met de rest terug voor een aftrap. Helemaal verbouwereerd kijken Theo en ik elkaar aan Zie je wel Theo de scheids had het toch wel gezien VOORDEEL MAN. Lachend na deze Blunder van de coaches trappen we weer af. binnen 5 minuten is de stand helaas weer gelijk
een zelfde fout als in de 7e minuut zorgt voor de 2 – 2 dit is ook de tussenstand. na een korte manende en oppeppende preek beginnen we aan de 2e helft met de wind nu tegen. Dus wij moeten verder door lopen op de goal.
Na een paar mooi op gezette aanvallen aan beide zijden en een prachtige redding van onze goalie Jurrian van Dalen. Is er wat gerommel aan de zijlijn. Ingooien ja nogal lastig als er niemand vrij staat. Manon gooit in bal komt bij de tegenstander hup buiten de lijntjes en dus nog een keer en nog een keer maar dit maal gaat het even anders. Met Anne op een geheel vrije rechter kant van het veld met een korte melding van de leider gooit Manon strak in de voeten van Enrico die op zijn beurt Anne perfect bediend  . Anne die dus alle ruimte had kon zo langs de lijn lopen zonder dat er een tegenstander hem ook maar 1 strobreedte in de weg kon leggen. Een goed geplaatste voor zet op Stan en de 2 –3 is een feit. Dit was het school voorbeeld hoe benut ik de vrije ruimte. Jongens en Manon SUPER. Damiën was aan het einde van de eerste helft iets sneller dan zijn tegenstander had verwacht en werd even de wedstrijd uitgeschopt (geen opzet) en was na de 2 – 3 weer fit genoeg om de plaats van Manon in te nemen die op haar beurt weer door schoof naar de punt van de aanval. Dat was haar wens in deze partij aanvallen, voorzetten en of afronden. Na een eerste helft waarin ze de mannen van Olde Veste alle hoeken van het veld liet zien was dat haar verdienste. Toch? En zo ging het. Jurrian kreeg met een snelle uitgooi de bal bij Damiën die op zijn beurt niet twijfelde en via Jurgen Jannick weer Jurgen  Manon bereikte. als een volleert vleugel speler knalde ze vol uit over de linker kant en de rechts achter van Olde Veste moest als een oerman ingrijpen ( dit was het enige wat nog mogelijk was)  pakken van haar (mis) shirt (nog meer mis) en toen zelf onderuit ging. Manon zette prachtig voor op de meegelopen Enrico 2 – 4. Met nog 7 minuten op de klok gebeurden er nog wel spannende maar geen schokkende dingen Eindstand Olde Veste E4 – SV Blokzijl E1 2 – 4

Trots op onze jongens en meid iedereen heeft keihard gewerkt met nog wel wat schoonheids foutjes natuurlijk, kijken we met plezier uit naar aanstaande zaterdag  thuis tegen Joure E3 1e klasser.