Op zaterdag 8 oktober mocht jo 9 weer spelen, dit keer tegen het platte dakendorp Nagele. In een heerlijk herfstzonnetje werd er gespeeld onder leiding van Mark van de Heuvel terwijl de schapen in het land ernaast graasden.

Tijs, Yenn, Tobias, Isa, Noa, Eva, Hille en Lola waren goed op dreef. Vanuit Nagele kwamen er een aantal schoten op het Blokzijlse doel, maar door prachtig keepwerk van Hille kwam de bal er niet doorheen. Ook Tijs zorgde dat Hille ontzien werd door als achterste man heel wat ballen weer naar voren te schieten.

Net voor de 1e rust deed Yenn nog een poging op het doel van Nagele en ook Isa en Lola hadden nog een mooi een tweetje op het doel van Nagele, maar misten nog wat girlpower waardoor een doelpunt uitbleef.

Na de rust gelijk weer in de actie en daar zorgde Yenn voor de 0-1 . Top Yenn! Eva was fel op de tegenpartij en zocht haar mannetjes goed op. Vervolgens scoorde Nagele als snel de 1-1, 2-1 en de 3-1 . En later de 4-1. Blokzijl gaf niet op. Mooie inzet van Tobias, Noa en een peptalk van Mark zorgde ervoor dat Tijs er 4-2 van maakte. De laatste 10 minuten gaven beide partijen alles en ook aan de zijlijn werden de ouders nog fanatieker in het aanmoedigen. Eerst kregen we nog een 5-2 om onze oren.

Door hands van Nagele mocht Tijs een vrije trap nemen, en die schoot hij er feilloos in, 5-3. 5-4 kwam ook nog, en zelfs weer gelijk spel 5-5 , ook door Tijs, en dat als achterste man. Hij was achteraf trots op zijn eigen hattrick. Op het nippertje scoorde Nagele de 6-5 waarmee de scheids het eindsignaal fluitte. Een prachtige wedstrijd vol spanning en van beide partijen mooie sportiviteit te zien.
De penalty’s vlogen er ook allemaal in!

Tevreden reden we naar huis.