Elftal: Janick Dragt, Frans Fokkes, Steven Vrolijk, Lucian Bakker, Lucas Molenaar, Toby Boonstra, Bart Kragt, Anne Kragt, Kyran Boes, Stan van der Linde

Leider: Arie Vrolijk
Trainer: Peter Kragt

Begeleidende ouders: Marja Dragt, Helga Molenaar, Tjakkien Fokkes, Richard Boes, Willem Jan van der Linde

8 uur werd er verzameld op het sportpark in Blokzijl. Vanwaar de reis naar Nagele ging. De stemming was bijzonder goed. De algemene stemming was dat het een overwinning zou gaan worden. Een positieve instelling is het halve werk!

Nadat iedereen aangekomen was in Nagele en alle spelers zich omgekleed hadden kon het veld verkend gaan worden. Iedereen was aangenaam verrast door het echte kleine veld. Er werd niet dwars over een groot veld gespeeld, nee Nagele had een echt mini veld, met echte dug-outs ernaast. De fanatieke Blokzijl aanhang had al plaats genomen in de Nageler dug-out. Na overleg met de thuis aanhang werd vlak voor de wedstrijd nog even verhuisd naar de Gasten onderkomen. Die dug-out was uiterst plezierige voor de aanhang van Blokzijl want de regen kwam met bakken uit de lucht. Er waren zelfs speler die ook liever in de dug-out bleven. Maar de trainer kende, terecht, geen mededogen en stuurde alle spelers de wei in.

Nadat alle spelers warm en nat gelopen waren kon de wedstrijd beginnen. Nagele had de eerste aftrap. De thuis ploeg begon ijzersterk en met veel overmacht aan de wedstrijd. Blokzijl moest even wennen aan het tempo. Maar toen Blokzijl eenmaal de smaak te pakken had werd het een open wedstrijd. Er werden felle duels uitgevochten. Het vleugelspel van beide ploegen lag op een hoog niveau, wat de verdediging van beide ploegen tot het uiterste dwong om de nul te houden. Blokzijl moest uiteindelijk als eerste buigen, na een lang en sterk verweer was het na 3 minuten 1 – 0 voor Nagele. Na 4 minuten wederom een gevaarlijke doelpoging van Nagele maar hier werd spijkerhard verdedigd door Toby Boonstra die zich met gevaar voor eigen leven voor de bal wierp en zo een goal kon voorkomen. Blokzijl vocht zich, na deze wat mindere periode, terug in de wedstrijd wat tot uiting kwam in een spel overwicht van Blokzijl. In de 6e minuut echter weer een scherpe tegen aanval van Nagele, maar nu was het Frans Fokkes die zich een betrouwbare sluitpost toonde door zwevend de bal uit de bovenhoek te plukken. Een snelle spel hervatting van Frans gaf Bart Kragt de mogelijkheid om over rechts in de aanval te gaan. De aanval werd echter opgevangen door de sterk verdedigende defensie van Nagele. Maar meteen kon Blokzijl over links aanvallen met Steven Vrolijk. Steven speelde nagenoeg de gehele defensie zoek maar zag zijn perfecte schot op doel gestopt worden door de keeper van Nagele. We zaten op dat moment in een sterke periode van Blokzijl, er werd goed druk gezet op de tegenstander en Nagele was duidelijk radeloos met het hoge tempo dat Blokzijl hanteerde. Het vleugelspel en de bal circulatie was van een zeer hoog niveau wat tot gevolg had dat Nagele constant achter de feiten aan liep. Lucian Bakker veroverde op dat moment de bal een ging solo over 3 kwart van het veld en schoot loepzuiver op de goal. Jammer voor Blokzijl dat de keeper van Nagele hetzelfe hoge niveau als Blokzijl haalde want hij stopte de inzet van Lucian. Meteen daarna valt uit het niets de 2-0 voor Nagele, uit een onmogelijke hoek aan de rechterkant ploft de bal achter Frans in het doel. Lucky goal volgens de deskundigen aan de kant. Op dit moment gaat de verslaggever van deze wedstrijd de dug-out uit omdat hij bang is dat hij van het veld verwijderd gaat worden als hij bij de zeer luidruchte aanhang van Blokzijl blijft zitten. Nagele creeerde meteen weer gevaar rechts over de vleugel. Een goede doelpoging maar Frans keel de bal naast zijn doel. Aangemoedigd door trainers, leiders en luidruchte ouders ging Blokzijl weer in de aanval. Wat meteen een tegenaanval opleverde die Frans weer vakkundig uit zijn doel weg werkte. De eerste helft zat er op, 2-0 achter dus nog niets verloren.

Blokzijl trapte af voor de 2e helft. Het begin was wederom wat aftastend, iets teveel ontzag voor de tegenstander maar na een paar minuten voetballen was dit verdwenen en had het plaats gemaakt voor een fel Blokzijl. Nam niet weg dat in de 3e minuut Nagele gevaarlijk kon uitbreken over rechts maar Frans redde weer op brilliante wijze. Waar zou Blokzijl zijn zonder hun vaste goelie! Maar diezelfde minuut sloeg Nagele dan toch weer toe met een perfect geschoten schot in de verre hoek. Onmogelijk te stoppen voor Frans. 3-0. Meteen na de aftrap brak Steven door over de links, hij kwam in kansrijke positie maar schiet 2cm naast. Al dit spectakel in de eerste 4 minuten van de 2e helft, de toeschouwers werden getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd. Het spel ging op en neer. In de 6e minuut een vrije trap voor Nagele op de “16” (weet niet hoeveel dat is op het mini veld). Nagele ging voor een schot maar het werd toch een tikkie breed op een opkomende verdediger. De verdediging van Blokzijl, met Janick en Toby als grootste steunpilaren, reageerde echter zeer alert en wendde de aanval vakkundig af. Blokzijl schakelde zeer snel over op een tegen aanval. Lucian en Steven combineerden naar hartelust en stormden op die manier op het doel van Nagele af. Ze stuiten echter weer op de onverslaanbare defensie van Nagele. Meteen Nagele weer in de tegenaanval, aanvaller kwam oog in oog met Frans te staan. Frans maakte zijn doel goed klein en de bal belandde op de linker paal. Maar 2 minuten daarna was het dan toch weer raak voor Nagele, 4-0. Maar denk nu niet dat Blokzijl de kopjes lieten hangen! In tegendeel, Blokzijl ging weer volop in de aanval. Lucas schoot van de eigen helft op de diepgaande Steven, Stan en Bart gingen mee in de aanval, Steven kwam op de linkerhoek van de “16” en schoot met een enorme kegel rakelings over het doel. Het spel ging in deze fase van de wedstrijd op en neer, het was een ware slijtageslag voor spelers en de voetbalschoenen. Nog 2 zulke wedstrijden en de noppen zijn volledig van de schoenen gesleten. De ploegen waren weer zeer aan elkaar gewaagd. En dan wederom uit het niets viel er weer een tegen goal, 5-0. Op dat moment leek er iets te knakken bij blokzijl, in de daarop volgende 6 minuten kregen we nog 3 doelpunten tegen. Frans maakte nog een super redding en Lucas maakte nog een gave solo maar werd gestopt net over de helft van het veld. Na 20 minuten viel het eind signaal. Uitslag 8-0. Totaal vertekende uitslag, Blokzijl had goed gespeeld maar op de afronding moet nog wat getraind worden dan wordt het gewoon 8-8.

Penalties schieten. Uitslag 5 – 6. Blokzijl wint het penaltie schieten.

Toby: Mooi schot, net over.
Nagele: Doelpunt
Steven: Doelpunt, mooi geplaatst links onder in.
Bart: Goed hard schot door het midden maar net over.
Nagele: op de paal
Lucian: Doelpunt, als een streep in de linker hoek
Nagele: Links naast
Lucas: Doelpunt, a la Neeskens, hard recht door het midden.