MSC  –  Blokzijl: 1-2

‘Met zo’n hoogtepunt moet je stoppen…’
De woorden van een trotse leider van de A-1 van Blokzijl.

Met schitterend weer speelden de A’s op zaterdag 23 mei 2009 hun laatste wedstrijd tegen MSC in Meppel. Na 12 jaar samen op het veld te hebben gestaan konden ze elkaar dan ook moeiteloos vinden bij hun voorzetten en één-tweetjes….

Helaas ging er ook af en toe een goed bedoelde pass een beetje mis en schoot de bal af en toe een beetje te veel over het doel, maar het spelplezier onder elkaar leed er niet onder.

Na een uur wachten op de spelers van MSC, kon eindelijk de wedstrijd beginnen.
De eerste minuten startten de spelers van MSC erg fanatiek en moest doelman Robin Boer behoorlijk op letten. De vrolijke spelers van Blokzijl waren nog niet helemaal bij de les. Vervolgens werd de knop omgezet en werd er geconcentreerd gespeeld. Binnen 10 minuten kon Alexander Hamstra al een doelpunt scoren. Blokzijl kon hierna de wedstrijd goed controleren. De tegenstanders kregen enkele kansen, maar Blokzijl kreeg die eveneens.
Met een goed gevoel gingen ze de tweede helft in. Na een goede actie van Pieter Galema konden ze nogmaals scoren en was de stand 0-2. In de laatste minuten verdween de concentratie weer een beetje en kon MSC nog een doelpunt scoren, maar dat mocht de pret niet drukken.
Fokko van Beek mocht als leider van de A’s 3 punten noteren voor zijn team!

Dat was een mooi einde van een periode van 12 jaar, waarin dit jongens-team samen met veel plezier hebben gevoetbald. Het was een gezellig team van 1997 tot 2009. Soms vertrok er een teamgenoot en kwam er iemand bij, maar de kern was 12 jaar gelijk en dat kon je merken tijdens de trainingen en de wedstrijden. Ze kenden elkaar door en door.

Ze waren geen schrijvers, dus helaas waren er weinig schriftelijke verslagen in het clubblad van hen te lezen. Maar diegene die de moeite nam om hen echt te zien voetballen kon zien dat het spelplezier de boventoon voerde. De aanwezigheid bij trainingen en de inzet bij wedstrijden was al die jaren prima. Er werd eerlijk en fanatiek gevoetbald en dat mag als voorbeeld dienen voor de toekomstige jeugd van Blokzijl. Deze jongens vallen daar nu niet meer onder, zij gaan namelijk na de zomervakantie voor een groot deel over naar de senioren-teams.

Alle trainers en (bege)leiders bedankt voor alle steun, tijd, inzet en voetbal (op)voeding in al die jaren.

Jongens/mannen veel succes in jullie verdere voetbal-carrière.

Eén van de fanatieke moeders, die ook al 12 jaar mee draait.