Op een zonnige dag reisde de JO8 van Blokzijl af naar Espel voor een overtuigende uitoverwinning van 2-12. Ondanks de afwezigheid van Jordy, liet het team sterk spel zien, waarbij Gerjo in de eerste helft het doel verdedigde en Gudio in de tweede helft.

De wedstrijd begon direct goed voor Blokzijl:

0-1: Job opende de score na een mooie steekpass van Luuk.
0-2: Job scoorde opnieuw, ditmaal na een scherpe steekpass van Levi.
0-3: Job maakte zijn hattrick compleet na een bal die hij onderschepte van de keeper van Espel. Een prachtige redding van Gerjo zorgde ervoor dat de 0 vooralsnog werd gehouden.
0-4: Wederom Job, dit keer na een steekpass van Luuk.
0-6: Luuk knalde de bal via de binnenkant van de paal in het doel.
0-7: Levi onderschepte de bal en scoorde beheerst.
0-8: Guido onderschepte ook de bal en zette deze om in een doelpunt. Espel wist met een vrije bal Gerjo te verrassen en maakte de 1-8.

Het werd rust en na goed overleg zette Espel een extra speler in het veld. Hierdoor kreeg Blokzijl het wat lastiger en ontstond er minder ruimte in het veld. Na rust volgde er een tweede tegendoelpunt (2-8). Ondanks deze tegendoelpunten bleef Blokzijl aanvallen en vergrootte de voorsprong:

2-9: Na hard werken van Sophie kreeg Blokzijl een corner. Deze werd hard tegen een speler van Espel geschoten en een doelpunt volgde.
2-10: Taim kreeg de bal en schoot deze naar Luuk. Luuk verraste de keeper vervolgens met een afstandsschot.
2-11: Door goed verdedigend werk van Vigo kon de bal weer naar de helft van de tegenstander. Job kreeg de bal en was wederom succesvol met een afstandsschot.
2-12: Luuk maakte de twaalfde treffer voor Blokzijl, opnieuw met een schot van afstand en sloot hiermee een frisse zonovergoten zaterdagochtend af met een welverdiende overwinning voor Blokzijl