E2 Havelte – E2 Blokzijl

E3 Havelte – E2 Blokzijl

Zaterdag 15 september was het vroeg op voor de spelers van E2 en E3.


Om 8.00 uur verzamelen op het parkeerterrein van SC Blokzijl om daarna richting Havelte te gaan. Het weer is goed, zelfs het zonnetje laat zich af en toe zien. Vandaag gaan E2 en E3 van Blokzijl een toernooi spelen tegen E2 en E3 van Havelte. Aangekomen op de sportvelden van Havelte moet er eerst een kleedkamer voor de meiden gezocht worden, maar dat is al gauw geregeld.

E3 moet om 9.00 uur als eerste spelen tegen E3 Havelte. m 9.30 is E2 Blokzijl aan de beurt met als tegenstander E2 Havelte. Lucian is vandaag de keeper en Kewin staat in het veld. Wat gaat het goed met de spelers van E2 en wat zijn ze sterk. Al gauw breekt Daan uit en scoort 1-0 voor Blokzijl. Maar Havelte laat het er niet bij zitten en probeert door te breken, maar Stan gooit zijn lichaam in de strijd, het blijft gelukkig 1-0. Kewin scoort na 15 minuten 2-0, super hij moet vaker in het veld staan!  Toch probeert Havelte ook een puntje te scoren, maar Lucian keept als de beste. Janick en Daan krijgen nog een kans om een doelpunt te maken, maar helaas het lukt net niet. Vlak voor het einde scoort Havelte nog een doelpunt. Dan fluit de scheidsrechter, de wedstrijd is afgelopen, 2-1 voor Blokzijl, super gedaan jongens en meisje.


E2 heeft geen tijd om uit te rusten, want ze moeten gelijk weer aan de slag tegen E3 van Havelte. Je merkt dat de tegenpartij een half uurtje rust heeft gehad, want al gauw wordt het 1-0 voor Havelte en de tweede doelpunt komt er ook al snel achteraan. Ja E2 jullie hebben E3 Havelte toch een beetje onderschat! Toch blijft Blokzijl knokken en Janick scoort, het wordt 2-1. Maar onze jongens en meisje hebben het zwaar, Krijn doet zijn uiterste best en probeert de bal van de tegenstander af te pakken. De moeheid slaat nog meer toe, Lucas weet niet meer waar hij moet staan. Manon probeert nog een bal af te pakken maar raakt  geblesseerd in een duel en gaat er uit. Havelte krijgt weer een kans om door te breken en maakt het derde doelpunt. Steven doet zijn uiterste best en zorgt dat er een aantal ballen niet richting het doel van Blokzijl gaan en Lucian maakt nog een voortreffelijke redding. Kewin is zo enthousiast aan het voetballen dat hij zijn voetbalschoen verliest! Janick heeft het ook zwaar, want hij staat alleen in de spits, maar hij kan de druk aan en maakt er 3-2 van, super Janick. Dan fluit de scheidsrechter dat de wedstrijd is afgelopen 3-2 voor Havelte.

Goed gespeeld E2, alleen onderschat een tegenstander nooit!!!

Renate Pölkerman