Zaterdag 10 mei gingen de dames van Blokzijl voor de tweede keer op weg naar Heerenveen. De eerste keer was een miscommunicatie, wij stonden daar met ons goeie gedrag, maar we hadden geen tegenstanders Dus 10 mei zou het dan écht moeten gebeuren. Het was een heerlijke warme dag, té warm eigenlijk om te voetballen. We hadden er alle vertrouwen in, want thuis hadden we ze met  12-2 verslagen.

Toch liep deze keer wat anders dan gepland, wat onder andere kwam door een wat krappe selectie (10 vrouwen), de temperatuur (rond de 25 graden), de tegenstanders (er liepen er aardig wat tussen van dames 1) en als laatst, niet te vergeten, de scheidsrechter (hij was een béétje de weg kwijt)

Zoals ik al zei, Jan had 10 vrouwen tot zijn beschikking dus hij moest even puzzelen. Hij besloot om 4-3-2 te spelen. Met in de achterhoede Paula, Nienke, Janita en Marianne. Op het middenveld Kitty, Janine en Marleen. Monique en Yvette samen in de spits.

We begonnen de wedstrijd een beetje moeizaam, binnen 5 minuten stonden we al achter met 1-0. Door dit doelpunt werden wij een beetje wakker geschud. Marleen maakte voor ons het eerste belangrijke doelpunt, want door dit doelpunt kwamen wij weer een beetje in ons ritme. Het was daarnaast ook nog eens een mooi afstandschot. Het tweede doelpunt aan onze kant was vanuit een corner van Marleen, Yvette kreeg de bal goed op haar hoofd en het was 1-2. Het was weer als vanouds, mooi samenspel en mooie afgewerkte doelpunten. Het derde doelpunt kwam weer op Marleen haar naam, na een assist van Yvette. Onderling werd er af en toe van plek gewisseld, zodat het weer goed verliep. Zo stond Nienke eerst voorstopper, maar aan het eind van de eerste helft spits, samen met Janine, zij had even geruild met Yvette. Daarna kwam het vierde doelpunt voor Blokzijl na een assist van Janine maakte Nienke het netjes af. Het vijfde doelpunt viel net voor de rust, deze op naam van Monique, zij stond even voorstopper maar kwam met een aanval goed mee op en scoorde zo de 1-5. Dit was toch wel even een fijn gevoel zo voor de rust.

Het stond dus 1-5 in de rust, maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. Ze wilden heel graag van ons winnen, dus ze zouden er alles aan doen om toch nog de punten te pakken. (aldus Jan) Hij dacht dan ook, wie het eerste doelpunt na de rust scoort, die wint…maar gelukkig had hij dit mis, want….

…. Het eerste doelpunt na rust kwam van Heerenveense Boys. Wij stonden nog niet helemaal op scherp, daar profiteerden zij van. Máár ze gingen door, ze kwamen goed terug. Wij werden een beetje weggespeeld door ze. Dit kwam vooral door een aantal speelsters, waarvan wij dus dachten dat ze in dames 1 thuis horen.

Één van die speelsters, vond het nodig om Janita een keiharde trap te geven, zonder dat de bal in de buurt was. Dit was echt niet normaal, maar de scheidsrechter, die de hele middag al niet in topvorm was, liet dit gebeuren. Wij boos, Heerenveense Boys boos, dus… dan weet je het wel. Bitchfight. Scheidsrechter kwam verhaal halen bij Jan, die dit ook had zien gebeuren, maar de scheids beweerde dat hij haar geen kaart kon geven, omdat hij het zelf niet gezien had (waarom zijn er dan nog grensrechters?).

Dus na dit incident, was het meer een vechtpartij geworden dan een voetbalwedstrijd. Het was gewoon afzien. Het stond inmiddels 5-5. Én daar kwam het moment waar wij bang voor waren, die beruchte speelster van de tegenstanders kreeg de bal…maar gelukkig nét iets te ver voor haar voeten ingespeeld, dus Anne kon hem net pakken, maar zij ging volop door, zodat ze de bal weer had afgepakt van Anne (wat een dikke vette overtreding was) en de bal wel over de lijn rolde. Máár de wonderen waren de wereld nog niet uit, want de scheidsrechter was het een keer met ONS eens. Hij keurde het doelpunt af!

De wedstrijd ging verder. En gelukkig voor ons creëerden wij nog wat kansen. Zo ook het laatste doelpunt, Monique kreeg de bal goed ingespeeld en maakte dit keurig af. 5-6!! We moesten nog een kwartier. Dus alles op alles gezet om de stand zo te houden. En ja hoor..de scheids floot af!!! Wij waren blij…En konden weer gaan genieten van de zon…

Nog één wedstrijd te spelen, tegen Oosterstreek, deze moeten we winnen om nog kans te maken op de 3e plek.