Op naar Emmeloord voor de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie.
Het was slecht weer en al snel kwamen we er achter dat het ook koud was.
Lucian bijvoorbeeld was door de kou helemaal verstijfd. Janick kreeg een bal tegen de
vingers, waar hij 5 minuten last van had. Het team was de eerste tien minuten bevangen door de kou en kwam niet aan spelen toe.
Het stond dan ook 2-0 voor Flevoboys.
Na 10 minuten wist E2 zich weer te hervinden. Er werd  via samenspel en hard werken steeds gevaarlijker.
Enkele kansen kwamen voort uit aanvallen opgezet door Steven en Krijn. Of Manon die weer zorgde dat de tegenstander dacht die heb ik toch al gepasseerd twee keer. Ja maar Manon moet je 3 keer voorbij.
Esmee wist vandaag vanuit de verdediging veel gaten dicht te lopen en ballen af te pakken.
Aantal spelers van Blokzijl kregen kansen om te scoren. Schot van afstand van Krijn, Stan en Daan. Janick kwam op de keeper af maar via een sliding van een Flevoboys speler wist hij niet te scoren. Een aantal corners zorgden nog voor enkele gevaarlijke situatie.
Toch was het Flevoboys die met een prachtig doelpunt, afstandschot in de kruising te scoren. Lucian was kansloos. 3-0 Rust.
De leiding van E2 was super trots op het voetbalspel van E2. Ze gaven ook aan dat met wind mee er zeker kansen gingen komen. Dus schieten als het kan.
Vanaf de eerste minuut was Blokzijl E2 de spelende partij in de tweede helft. Door snelle passing werden vele aanvallen opgezet. Zo passte Esmee de bal naar Daan die tikte hem door naar de andere kant waar Lucas. Die gaf hem voor waar dan de bal nog kon raken maar de keeper deze niet goed vast kon pakken. Janick was daar snel bij en scoorde 3-1. Wat geweldig de aansluitingstreffer. Het gaf het team meer power om door te gaan.
Volgende aanval, Krijn passt(van rechts) naar Lucas(die op links staat) die passt in een keer door naar rechts waar Manon de aanval voorzet. Die passt Daan in en het schot gaat helaas net mis.
Krijn die de bal oppikt en via een solo bij het doel komt en net niet weet te scoren. Stan weet een aantal keer in schot positie te komen maar mist.
Dan weer een aanval opgezet op links die verplaats word naar rechts. Daan schermt de bal goed af maar wordt van alle kanten door Flevoboys spelers geraakt. Hij geeft ook aan, wat allemaal mag voor een vrijtrap te krijgen. Maar de scheidsrechter vindt het wel best. Waarop Daan toch in de aanval gaat en de Flevoboys spelers links laat liggen. Hij komt helemaal rechts van het doel en speelt de bal af naar de meelopende Janick, die de bal in het doel schiet. 3-2 Het zal toch niet waar zijn, maar wel terecht als het 3-3 zou worden.
E2 houdt de druk erop. Flevoboys komt er niet meer uit en opnieuw is het Daan die de bal krijgt. De spelers van Flevoboys niet aan de bal laat komen en op doel schiet. Een Flevoboys speler komt hem door waarmee de bal in de goal gaat. 3-3.
De laatste minuten hadden beide partijen nog kansen om te scoren maar het bleef 3-3.
Blokzijl E2 kan terug kijken op een mooi pot voetbal waarbij ze via snelle passing de tegenstander het nakijken gaven.
Krijn vond het geen leuke pot want de bal was te zacht en die gasten liepen constant te trekken en schoppen. Stan was scherp speelde op het randje maar haalde er veel succes mee.
Lucas had zijn momenten waarmee E2 gevaarlijk uit de hoek kwam. Manon heeft alles gegeven wat ze had. Esmee speelde goed vanuit haar positie. Steven zag de tegenstander en deze heeft geen bal gehad. Lucian heeft twee keer in actie moeten komen in de tweede helft. Een doorgebroken speler van Flevoboys werd halverwege de eigen helft de bal ontnomen. Dank je wel Lucian en een schot werd naast het doel verwerkt.
Daan speelde een super pot voor E2. Hij bracht vele spelers in stelling, maakte het de tegenstander erg lastig. Janick kon met zijn snelheid de tegenstander moeilijke momenten bezorgen.
Nogmaals namens Arie, Alexandra(assistent trainer in stage) en Theo willen we E2 complimenten geven over het vertoonde spel. Trots is daarbij het juiste woord.