Toen onze jonkies het veld op liepen met nog in het achterhoofd de op 1 na laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen.
Hoorde ik ze zeggen" Flevoboys das een makkie". En niets bleek minder waar , want de tegenstander die zich warm liep bij ons op het veld speelde waarschijnlijk een van zijn eerste wedstrijden en leek dan ook rijp voor de sloop. Het enthousiasme droop er aan alle kanten van af.
Tot…. ja tot dat er een leider van Flevoboys F4 kwam vragen of wij misschien Blokzijl F1 waren, en zo ja dan moesten we meekomen naar het veld er naast. Ja we stonden dus tegen over de verkeerde tegenstander. En deze knapen waren volgens insiders best groot.
Na enig overleg werd besloten om 8 tegen 8 te spelen . En het voetballen kon beginnen. De eerste 5 minuten had ik het idee dat dit wel eens heel zwaar kon gaan worden . Tot op eens Milan Mekkelenburg voor de goal op dook, na fraai spel van ons middenveld en goed afronde en de 0 -1 een
feit was . Het spel op het veld was erg fysiek en het ging er van beide kanten soms hard aan toe en daardoor vergaten we nogwel eens wat links en rechts was en stond niet iedereen altijd op de juiste plek. En van deze verwarring wist Flevoboys goed te profiteren en scoorde de 1 – 1. Die stand was
gelukkig voor ons van korte duur. Na een kluts bal voor het doel van Flevoboys scoorde Anne kragt de 1 – 2 en moest Flevoboys weer flink aan de bak om het gat te dichten. Maar Blokzijl liet zich niet zomaar aan de kant zetten en speelde hard tegen hard om de punten.
De scheids had best veel moeite met het fysieke spel en moest zo hier en daar even flink ingrijpen zo ook na een grove overtreding op ik meende Milan Mekkelenburg. Kiran Boes mocht van ongeveer 14 meter de vrije trap nemen. iedereen stond klaar om de bal op te vangen, maar dit bleek helemaal niet nodig . Kiran krulde met een prachtig schot de bal achter alles en iedereen en gaf ook de keeper het na kijken ondanks dat dit allemaal in de eerste helft gebeurde. Bepaalde Kiran Boes hier mee meteen de eindstand op 1 – 3 .
De tweede helft bleef dus zonder goals maar was even interessant.

Met vriendelijke groet Egmen Pit