Vandaag moesten onze jongens van F2 uit spelen tegen Flevo Boys F10. Om 10.00 uur vertrokken we vanuit Blokzijl naar Emmeloord. De zon scheen niet, maar het regende gelukkig ook niet! Het was alleen wel koud. De trainingsjasjes gingen mee, zodat de spelers die aan konden doen tijdens de wissel.
Nadat we allemaal een parkeerplek hadden gevonden, gingen we ons omkleden in kleedkamer nummer zoveel… Daar was het al erg druk, we deelden de kleedkamer met nog twee teams. Het ene team was al klaar en ging douchen, het andere moest net als ons nog voetballen.
Toen we in ons schitterende tenue weer buiten kwamen, konden we nog even een balletje trappen op het veld. We speelden op kunstgras, waar de meningen over verdeeld zijn. De een vond het heerlijk: geen vieze schoenen met een lading modder! De ander dacht aan alle schaafwonden en mogelijk brandwonden van de vorige keer. We hebben namelijk een keer eerder op kunstgras gespeeld en toen vloeide het bloed rijkelijk bij een paar spelers.
Daar klonk het startfluitje van de jonge scheidsrechter. We gingen volop van start, maar de bal kwam al vrij snel in het doel van Blokzijl terecht: 1 – 0. Na weer een nieuwe kans vanaf de middenstreep, kwam de bal toch weer richting het doel van Blokzijl. De spelers verdedigden goed en menig bal werd zo ver mogelijk verwijderd van het doel van Blokzijl. Er kwam nog een spannende actie bij het doel van de Flevo Boys,want Toby schoot op het doel. Helaas schoot hij naast. De eerste helft eindigde met 4 – 0.
Na bijna allemaal wat water uit het flesje van Janick te hebben gedronken, waren we klaar voor de tweede helft. Weer was het doel van Blokzijl in de picture bij de Flevo Boys. Er werd weer goed verdedigd en de schade bleef beperkt tot drie doelpunten tegen. Toby had weer een goed schot op het doel, maar schoot in het net er net naast. Frans hield veel ballen tegen en zorgde voor veel reddingen als de verdediging toch nog een gaatje liet liggen. Steven had ook een kans, maar schoot te ver af op het doel, waardoor de bal te zacht aan kwam bij de keeper van Flevo Boys. Heel veel ballen werden van de Flevo Boys afgepakt, maar kwamen niet verder dan het middenveld. Er moet toch iemand zijn om de bal naar over te spelen…
Eindresultaat: 7 – 0 verloren. Toch hebben de jongens goed hun best gedaan, helaas zat er geen doelpunt voor hen in.
Toen kwamen de penalty’s: Lucas, Steven en Toby schoten de bal in het doel. Janick had een hard schot, maar helaas te hoog. De bal ging over het doel. Kyran schoot op de keeper. Anne en Frans schoten naast. Jurgen en Milan schoten te zacht. Frans hield bijna alle penalty’s tegen.
In de kleedkamer wachtte de ranja op ons en gingen de jongens douchen. Met een zakje snoep uit de kantine, reden we terug naar Blokzijl.

Marja Dragt