Vandaag de uitwedstrijd in Ens. Na eerst met elkaar een teamfoto gemaakt te hebben, vertrokken we rond 13.15 uur naar onze tegenstander.

 

 

Daar aangekomen, omkleden en een tactische bespreking van (inval)leider Henk van Benthem. De wedstrijd moest gewonnen worden om aansluiting te houden bij koploper Emmeloord.


Na een warming-up op het kunstgrasveld, werd er om half drie afgetrapt op het 2e veld van Ens. De heren van Ens wouden graag op kunstgras spelen tegen onze mannen van Blokzijl 2 (we komen ze deze competitie vaker tegen met uitwedstrijden, gezellig…). Nou vooruit, dan gaan wij wel op gewoon gras, dat past ons toch beter…


Henk had ons van te voren ingefuisterd dat we vanaf het begin direct scherp moesten wezen en hij verwachtte 110{07f53f3d64ef44f728d5a19d1ae19c5eca5387fcb40ef39cefcad973388972c8} inzet van een ieder. Dit ging in het begin niet helemaal goed… Blokzijl was wat zoekende en hier maakte Ens goed gebruik van. Hier kwamen wat kleine kansen uit, maar gelukkig bleef de 0-0 op het scorebord.


Daarna kwamen we langzaam aan op dreef. Een ingooi van Marianne op Marleen, die gaf een steekbal op Marjolein. Helaas ging de bal over het doel van de tegenstander. Vak hierna weer een kans, ditmaal Marleen… Maar ook deze bal werd geen doelpunt. Yvette probeert het ook een keer van afstand, maar de doel blijkt net te laag, de bal vloog over.


Na zo’n tien minuten spelen weet Renske (die eigenlijk liever wel op kunstgras speelt, als enigste…) de verlossende 0-1 te scoren na een goede voorzet van Yvette. Vlak hierna een vrije trap voor Ens op randje zestien na een duw van Maggie. Een speelster van Ens neemt plaats achter de bal en weet hem te scoren, 1-1! Oeps…


‘Koppies’ de lucht in, vroeg druk zetten en ons eigen spelletje gaan spelen. Dit ging goed en resulteerde na zo’n half uur spelen tot de 1-2. Yvette weet met een knap schot uit de draai te scoren. Kort hierna is het wederom Yvette, die na een mooie bal van Renske de 1-3 maakt!


We gaan rusten met deze stand. Onder het genot van een bakje thee probeert Henk ons scherp te houden. We moeten niet gaan verslappen, want Ens gaat natuurlijk proberen om de aansluitingstreffer te maken.


Vol goede moed stappen we het veld weer op. Ens zet inderdaad direct druk op ons en komt er een aantal keer gevaarlijk uit. Maar onze verdediging, onder aanvoering van Janita, staat haar ‘mannetje’… Ook Herma weet een aantal keer knap te redden.


Na ongeveer een kwartier in de tweede helft kantelt de wedstrijd en trekken we hem naar ons toe. Marjolein wordt diep gestuurd en weet een goede voorzet te geven. De keepster raakt de bal, maar laat los, waardoor Marleen hem naar Maggie kan spelen, die alleen het laatste zetje nog hoeft te geven, 1-4! De ‘koppies’ bij de Dames van Ens gaan hangen, ze raken wat gefrustreerd en delen hier en daar een tikkie uit. Niet in meegaan, proberen de score uit te breiden. Dit lukt! Yvette weet de 1-5 vanaf randje zestien in te schieten.


Vlak hierna de 1-6 door Marjolein, na een goede bal van Maggie over de verdediging van Ens. Onze tegenstander komt er niet meer aan te pas, Blokzijl bepaalt het spel.


Yvette weet ook de 1-7 te scoren na een ‘balletje binnendoor’ van Maggie. Wedstrijd gespeeld. Veel gebeurt er hierna niet meer… Blokzijl vind het goed zo en ook Ens legt zich bij deze nederlaag neer. Het slot akkoord is vandaag voor Yvette, die ook de 1-8 eindstand weet te maken!


Weer een goede wedstrijd op de mat neergelegd met elkaar. Teamprestatie! Na alle andere uitslagen van deze middag, zien we onszelf terug op de 2e plaats, achter Emmeloord (die één punt meer heeft dan ons, en één wedstrijd minder gespeeld).


Volgende spelen we de uitwedstrijd tegen de nummer drie van deze competitive, VVI Dames 1. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om aansluiting te houden bij de koploper, we weten dus wat ons te doen staat….


Henk & Joop, bedankt voor jullie begeleiding vandaag, TOP!