Ens-4  – Blokzijl-2          (0-0) 4 – 0

Na een moeilijke wedstrijd tegen Steenwijkerwold was het de vraag kan Blokzijl de draad weer oppakken. Voor dit weekend stond Ens-4 (potentiële titelkandidaat) op het programma en daarom stuurde Ronald Klarenbeek en Henk Bakker een aanvallend gesteld elftal het veld in. Hoewel de Blokzieligers niet sprankelden hadden ze toch het betere van het spel. Maar na 10 minuten sloeg het noodlot toe door het uitvallen van René Groen (spierblessure) en kort daarna moest ook Roel Boonstra (ribblessure) het veld verlaten. Door de uitval van René Groen en Roel Boonstra (de helft van de as) probeerde de leiders door een aantal omzettingen balans weer terug te brengen in het elftal wat ten koste ging van de aanvalskracht. In de 1e helft kwam Blokzijl niet in de problemen en geen van de partijen creëerden uitgespeelde kansen waardoor de stand 0-0 bleef.

Na de rust had Ens een aantal nieuwe spelers ingebracht waardoor er toch een ander elftal stond dat in staat was om aanvallend voetbal te spelen en dit resulteerde binnen 5 minuten in een doelpunt voor Ens-4. Marcel Hoekstra keerde de inzet van de spits van Ens maar in de rebound was de keeper kansloos. Om de achterstand om te zetten nam Blokzijl meer risico in het spel. Dit resulteerde niet in het gewenste resultaat met als gevolg dat Ens-4 meerdere uitgespeelde kansen kreeg waardoor de eindstand 4 – 0 werd. Het aantal kansen dat Blokzijl creëerde was op één hand te tellen (nog veel trouwens) en wat voor Blokzijl super saterday moest worden werd een off day.

Op de ranglijst betekende dat Ens-4 aansluiting heeft gevonden bij Tollebeek en Blokzijl en daardoor de spanning toeneemt in de competitie. Volgende week staat Creil op het programma de nummer-4 van de competitie en de vraag is kunnen Ronald Klarenbeek en Henk Bakker de situatie managen en welke spelers zullen hun basis plaats moeten afstaan want er zitten nog 13 gelijkwaardige spelers op de bank die gretig zijn en wachten op hun kans.