Blokzijl pakt de 1e overwinning op EBC in Oosterzee.
In een aantrekkelijk duel zeker aan de zijde van Blokzijl werd er naar hartelust gecombineerd om kansen te creëren.
Dat de teller op 3 bleef steken lag deels aan keeper Ter Wolde maar ook de scherpte in de afronding.

Blokzijl begon overtuigd en wilde de wedstrijd in een vroeg stadium al op slot gooien, de ploeg voetbalde in een strakke organisatie en vooral een uitstekende onderlinge coaching!!
En daar wordt vaak de basis gelegd, Pieter G( Pietie) had al in de 4e minuut de 0-1 op zijn voet maar kon de rust niet bewaren.
Voetballend was Blokzijl de sterkere in de 1e helft, vaak met mooie combinaties werd het doel bestookt, in de 14e minuut de treffer van Pieter de J( Bum) hij ronde een kaats van Boaz( Dribbel) af, de bal viel hard en laag binnen 0-1
Daarvoor was het uitblinker Martin Pees( Botje) die het duel won en met een mooie actie Boaz bereikte.
Blokzijl wilde meer en EBC moest achteruit, Jan Peter( Loky) kwam vrij voor de goal na een steekpass van Mark S( Bombarda) de linksachter schoot ver naast.
Maar de actie was er één uit het boekje.

Ook Sander ( knipper) had meerdere schietkansen de gretige middenvelder schoot in de 35e minuut de 0-2 op het scorebord na aangeven van Pietie.
EBC kreeg voor de rust geen vat op het spel alleen Douwe Bosma kopte in de 37e m net over.

Na rust een beter EBC het schoof de beste man door centrale verdediger Remmelt de Haan, waardoor de ploeg achterin 1:1 ging spelen.
Toch waren eerst nog de beste kansen voor Blokzijl Martin zijn volley was rijp voor een goal maar de bal vloog rakelings over, ook Mark S, Pieter de J en zeker Boaz kregen dotten van kansen, maar het doelpunt bleef uit en EBC bleef in de wedstrijd.
In de 70e minuut een geweldige redding van keeper Dennis Heyman( Heite) van dichtbij ranselde hij een schot van Tinga uit het doel en redde daarmee zijn ploeg voor een stormloop op eigen helft.
Want in Oosterzee kan het zo maar kantelen daar staat de ploeg om bekend.

Ook de Haan was dichtbij hij schoot op de paal, wanneer haalde Blokzijl de trekker over? Om de verdiende punten mee te nemen.
EBC speelde alles of niets en slaagde voor Blokzijl gelukkig niet, Mark S schoot in de 89e minuut eindelijk Blokzijl in veilige haven 0-3, zijn 1-2tje met Pieter de J werd fraai afgerond.
Zo behaalde Blokzijl een meer dan verdiende overwinning op het altijd lastige EBC.

Volgende week naar Hommerts HJSC gezien deze wedstrijd hopen we op meer!!

Mann off the Match eigenlijk de hele ploeg maar ik kies toch voor Martin Pees op zijn witte !! Schoenen leek hij herboren alles kleefde aan zijn voeten, de dribbels, acties en schoten waren in grote aantallen te zien, Martin ga zo door.