Blokzijl maakt het zichzelf lastig…

Vandaag de late uitwedstrijd (aanvang 16.30 uur) in Lemmer. Daar aangekomen eerst maar eens kijken hoe het 2e van Blokzijl speelt, die moesten daar om 14.30 uur een wedstrijd spelen… Na de trucjes, poortjes en hoogstandjes van de mannen te hebben afgekeken, waren we klaar om ons om te kleden.

Ronald en Henk hadden vandaag 14 speelsters tot hun beschikking en wouden beginnen met de volgende opstelling; Doel : Herma Verdediging : Janita, Janine, Paula en Lotte Middenveld : Renah, Maggie en Renske Voorhoede : Marleen, Yvette en Marjolein Wissels : Mariska, Janina en Coringe Na een goede warming up in het zonnetje konden we om 16.30 uur dan eindelijk gaan beginnen. Janita won de toss, maar in Lemmer hebben ze dan andere regels…. Als jij de toss wint, dan mag de tegenstander kiezen voor aftrap of wisselen van helft.

Dit laatste gebeurde dus ook, waar wij het natuurlijk niet mee eens waren. Dit betekende dat we tegen de zon in moesten voetballen… De scheidsrechter snapte na enige uitleg van Renah wat een toss inhoudt, bood zijn excuses aan, maar er werd niks veranderd… Dan onze voeten maar laten spreken…

De 1e tien minuten speelden we erg matig (kwam dit door de aparte toss?)… CVVO wist er af en toe uit te komen, maar tot echt gevaarlijke kansen leidde dit niet. Marjolein werd aan de andere kant gevaarlijk, maar de bal ging net voor het doel langs. Het spel ging wat over en weer, Blokzijl lukte het niet om in ons eigen spel te komen… Ballen kwamen niet aan en er werden onnodige foutjes gemaakt. De spits van CVVO kon 1 keer gevaarlijk doorlopen op Herma, maar Lotte en Herma wisten haar af te stoppen. Herma kreeg bij deze actie wel een voet tegen haar gezicht, maar kon gelukkig doorspelen. Na zo'n half uur spelen zette Marleen nog maar weer eens aan langs de rechterkant. Z

e wist haar tegenstander uit te spelen en de bal terug te leggen op Maggie die zo'n 20 meter van het doel stond. Die bedacht zich niet en legde met links aan… De bal verdween over de keepster in de verre hoek tegen de touwen! Hoppa, 0-1. Nu doorgaan, we kregen veel ruimte, dus proberen meer doelpunten te maken. Dit lukte echter niet meer voor de rust… Ronald gaf ons een kleine preek mee in de rust, we waren te slordig en moesten zuiniger met de kansen omgaan anders kon het nog wel eens lastige wedstrijd gaan worden…..

En zo geschiedde…

Binnen 5 minuten in de tweede helft keken we tegen een 2-1 achterstand aan!! Twee snelle en onnodige uitbraken van CVVO, werden d.m.v. afstandschoten omgezet in doelpunten… Oeps! Dit was niet de bedoeling.

Blokzijl was van slag, het kon toch niet zo wezen dat we het hier weg zouden geven? Marianne (die in de rust ons kwam versterken) kwam erin voor Lotte. In de rust was Renah al in de kleedkamer achter gebleven om plaats te maken voor Mariska. We probeerden de wedstrijd naar onze hand te zetten, maar dit lukte niet. CVVO wist af en toe gevaarlijk te worden, maar gelukkig wist Herma met een aantal knappe reddingen het doel schoon te houden. Rond de 75e minuut wist

Marleen met een goede bal Yvette weg te sturen. Met een aantal verdedigers en de keepster om haar heen op randje zestien, wist ze de bal knap tegen de touwen te werken, 2-2! En nu doordrukken… Dit lukte, het was nu CVVO wat de 'koppies' liet hangen en hier maakten wij dankbaar gebruik van… Een 'aanval uit het boekje' leidde de 2-3 in. Janine wist Marjolein met een mooie steekbal weg te sturen. Die schoot de bal strak voor, en Yvette hoefde alleen het laatste zetje nog te geven. Vlak hierna wist wederom Yvette de eindstand op het bord te zetten. Magie zette haar vrij voor de keepster, deze wist ze te opspelen om zo de 2-4 binnen te werken. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Na alle andere uitslagen deze middag, zien we onszelf terug bovenaan de ranglijst! We hebben met mekaar geknokt vanmiddag, wat resulteerde in deze mooie overwinning.

Na de wedstrijd zijn we gezellig met mekaar uit eten geweest bij Camping Tussen de Diepen, waar het na de tijd nog lang gezellig bleef.

Volgende week spelen we de thuiswedstrijd tegen EBC/Delfstrahuizen.