F2 op weg naar een succesvolle zaterdag.


Zaterdagmorgen 7 december begonnen vroeg voor de jonge voetballers van Blokzijl F2. Ze moesten om 7.45 richting Creil vertrekken.
Luuk kon er helaas niet bij zijn. Hij zat vrijdag ver van Blokzijl Sinterklaas te vieren. We hebben luuk gezegd ons best te doen en voor een overwinning te gaan. Op vrijdagavond is er een afmelding van Kylian. Hij is ziek.
Helaas lukt het Sem niet erbij te zijn. Onze laatste man die al vele ballen tegen houdt. Jammer maar soms lukt het gewoon niet.
Vrijdag nog snel even via de groepsapp dat de kids handschoenen en een maillot/thermo ondergoed mee moeten nemen want, het is koud.
Zaterdag in alle vroegte en in het donker verzamelen de ouders en de spelers van F2 zich op het voetbalveld. De papa van Sam was al vanaf 04.30 bezig met een klus, want dochter moest om 7.45 uur weg. Geweldig toch dat iemand dat doet. Sam vind het in ieder geval super dat papa er bij is, wat zeg ik, ze vindt het super belangrijk.
Dan blijkt Harieke ziek te zijn? En Mats hebben we thuis gelaten, was niet helemaal fit. Dat betekent 6 spelers?  Roel Jan gebeld of F1 misschien voldoende spelers heeft waarvan misschien 1 mee kan. Nee zij hebben er maar 8. Okay we kunnen ook afbellen, dat is geen optie. We gaan ook met 6 man de strijd aan voor het verdedigen van de 11de plaats.
Okay 4 auto’s met 6 spelers en 7 volwassenen richting Creil. Onderweg toch nog even een speler erbij geregeld Sam Wymenga. Geweldig dat hij wil, bedankt Sam voor je hulp en steun voor het team. Coachen wordt er niet makkelijker op, met 2 Sam spelers in het team.
Omkleden, maar nu blijkt Jan Hinze de voetbalschoenen thuis te hebben laten staan. Dus moeders is onderweg deze te brengen. Ook Caithlin had haar tas niet mee! Die had ze in de kantine staan, want rijdt papa dan? Dus ook moeders gebeld en die moest toch naar Creil want E1 speelde daar ook om 10 uur. Die de tas opgehaald bij het voetbalveld en Sam meegenomen.
De warming up ging een beetje op zn elfen dertigste. Beetje op doel schieten. De tegenstander had 12 spelers, we konden er wel een paar lenen. Maar dat voelt dan toch een beetje raar. Plus Mats was toch maar mee gekomen en dus hadden we 8 spelers.
De wedstrijd ging beginnen en het was direct achter die bal aan, met zn allen. We hadden er zin in en verschillende aanvallen stranden op het middenveld. Er werd door iedereen dribbel actie ingezet. Matthijs dacht krijg allemaal wat ik ga ervan door met de bal, ha. Pak hem maar af als je durft. Matthijs kwam echt ver en paps dacht even dat ie ging scoren joh! Stond gewoon een meter of 4 in het veld. Sam de Jonge gaat echt overal doorheen. Creil dacht die kleine stop ik wel ff. Daar kwam ie hard achter. Ze ging dwars door drie spelers van Creil heen. Met een doel voor ogen, naar de goal van de tegenstander. Vader Sam nog fanatieker dan de trainer, moedigde haar met alles wat ie had aan. Sam je kan het, ga naar de goal, topper. Waren enkele woorden vanaf de zijkant.
Mats had zijn momenten, de bal aan de voet waren schaars maar vol trots dribbelde hij, half ziek, 10 meter het veld over en dat is natuurlijk gaaf, Louis nam hem over. Louis had op training gehoord gewoon de bal raken en er achter aan rennen. Louis vind het makkelijker als een medespeler de bal voor zijn voeten legt dan een tegenstander. Een tegenstander vind Louis nog een beetje eng. Je kent hem niet, weet niet wat ie gaat doen en als die speler de bal hard raakt, man dan komt ie tegen je hoofd aan he. Nee Louis en Mats hielpen elkaar, waar Mats moe was nam Louis het over. Dat noemen ze teamwork!
Niek ging vol voor de bal en had veel succes. Vele aanvallen kwamen van zijn voet. Helaas viel hij vaak bij het beslissende schot. Wat heeft ie een meters gemaakt.
Caithlin ook al zo een kilometer vreter. Ze loopt achter en daarna ook weer voorin. Meisje of een jonge het maakt haar niet uit ze zet de schouder er gewoon in. Het gaat om de bal en die moet ze veroveren.
Sam Wymenga kreeg als opdracht, houdt alles tegen wat achter komt. Dat heeft ie gedaan. Gewoon super hoe hij het deed. Een steun voor de ploeg, die ze even nodig hadden.
Naast de spelers , zijn alle mee gekomen ouders net zo fanatiek! Ze moedigen aan, geven aanwijzingen. Ze staan zelfs in het veld! Kortom ook zij willen winnen.
Jan Hinze is in de eerste helft de redder in nood. Elk schot op doel wordt door hem gepakt.
De tegenstander wordt er moe van. Dat zou de reden kunnen zijn dat ze in de tweede helft niet meer in de buurt van het doel gekomen zijn van Jan Hinze. Ongelofelijk wat een indruk hij had achter gelaten bij de tegenstander. Je kunt schieten, koppen of passen die keeper van Blokzijl heeft hem toch.
Blokzijl had geen wissel maar je kon het niet zien. Na de rust gingen ze door waar ze mee geëindigd waren. Vol in de aanval.
Niek schoot op doel en die bal ging er in. 1-0 Dat was geweldig want nu moest Creil er twee maken om ons in de stand in te halen.
Verder belanden veel ballen tussen 10 mensen. We konden de bal niet meer zien, alleen maar voeten van spelers. Blokzijl kreeg ook nog twee corners. Harry en Theo dachten dat de scheids niet wist dat er ook corners in dit spel voorkomen. Ze waren enigszins verbaast toen Blokzijl zowaar een corner kreeg. Sam Wymenga nam ze. Een keer achter het doel en een keer voor het doel. Iemand schoot,  was moeilijk te zien wie, maar hij ging net naast.
Zo ging Louis vol in de aanval. Hij rende echt hard met de bal naar de goal van Creil. Het zou het mooiste moment geweest zijn van de zaterdag als hij gescoord zou hebben maar helaas werd de bal net voor het doel van zijn voeten gehaald, door jawel een tegenstander. Maar Louis je was er dicht bij man.
Via de app werden de anderen op de hoogte gehouden en zo ook in de 39ste minuut. Aanval wordt ingezet door Niek, pass naar voren en met zn allen er achter aan. Sam Wymenga schiet de bal nog verder naar het doel. Matthijs pakt hem net voordat een speler van Creil hem wil aanraken. Sam de Jonge gaat gewoon dwars door drie verdedigers heen. Komt de bal bij Mats en Caithlin, zegt Mats kom op Caithlin maak een doelpunt voor ons. Caithlin kijkt Mats aan en geeft een knipoog, zo van komt goed maatje. Ze rent richting de goal en schiet de bal met de laatste kracht die ze heeft op doel. De bal gaat via de binnenkant van de paal het doel in. Je kunt de keeper van Creil dan ook niks kwalijk nemen want dat is onhoudbaar. De ouders springen hoger de lucht in van blijdschap dan de kinderen. 2-0 via de app wordt het wereld kundig gemaakt.
De scheidsrechter fluit af en Blokzijl heeft een wereld prestatie geleverd. Ze zijn blijven geloven in de kracht wat voetbal heet. Ga voor wat je hebt en dat leverde een 2-0 overwinning op. In de stand staan ze nu 9de, ja niet 11de. Okay de nr 10 en 11 moeten nog een wedstrijd spelen maar 1 van hen zou Blokzijl voorbij kunnen gaan, dan staan ze nog 10de.
F2 heeft het goed gedaan en mogen trots op zich zelf zijn! Bedankt ouders, Brigitte, Wim en Harry voor jullie ondersteuningen. We gaan lekker de zaal in. Maandag 9 dec trainen we in de zaal, lekker warm. Op naar een nieuw hoofdstuk.