De 2e competitie wedstrijd, hier konden we ons goed aan meten waar we stonden dachten we vooraf   . Steenwijkerwold is vorig seizoen gedegradeerd uit de 3e klas en willen dit seizoen maar 1 ding, weerterug naar de 3e klas..Het was weer een klus om om half 3 11 dames van Blokzijl te krijgen, dit lukte en de wissels kwamen in de loop van de wedstrijd.Om half 3 werd er afgetrapt door de gasten.Het was even aftasten hoe we het strijdplan in de praktijk zouden brengen.Het spel golfde op en neer en de 1e kansjes waren voor de thuisploeg.Steenwijkerwold kwam af en toe ook gevaarlijk voor het doel, 1x lag de bal bijna over de lijn, maar bijna telt niet…De beste kans was vlak voor rust voor Blokzijl, Yvette kwam oog in oog met de keepster, ze had teveel tijd om na te denken en de keepster hield met een mooie redding haar ploeg op de been.We zochten met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.De 2e helft…. Blokzijl probeerde de druk naar voren verder uit te oefenen, maar dit was conditioneel erg zwaar. (Misschien toch maar 2x in de week gaan trainen? )Steenwijkerwold kreeg de overhand op het middenveld en het werdsteeds moelijker om de bal naar voren te krijgen.Bij een aanval van Steenwijkerwold, waar een speelster op de keepster afliep, had Blokzijl nog geluk dat zij de bal over schoot.Een vermeende handsbal op de rand van de 16 werd weg gewuifd door de arbiter. Deze man had een pittige middag, vrouwenvoetbal kan best link zijn. Op het middenveld werden ware duels uitgevochten.Blokzijl had nog een pracht van een kans, Willeke sprintte goed door, liep op de keepster af,die alles in de strijd gooide om de bal te pakken en zich daarbij zelf blesseerde.Willeke bleef op de been en schoot de bal op de paal.Dan een levensgrote kans voor Steenwijkerwold, de bal kwam op de lat, een speelster van Steenwijkerwold kon de bal zo binnen koppen,maar de keepster stond op de juiste plek.Dan 4 minuten voor tijd, een schot vanaf de rand van de 16, deze zat strak in de kruising. Steenwijkerwold op voorsprong.Balen! Maar het zat er aan te komen, een wedstrijd duurt 90 min…Uit alle macht probeerde Blokzijl het nog wel, maar het lukte niet om de keeper te passeren.1-0 verlies, tegen Steenwijkerwold,is geen schande. Maar zuur is het natuurlijk wel dat we niks aan deze wedstrijd over hielden.Kop omhoog, de competitie is nog lang. Volgende week de uit wedstrijd naar Tollebeek/Nagele.