Zaterdag 30 januari 2010
11.15 uur vertrek vanaf het voetbalveld

Blokzijl F3 – VHK F3 0 – 3
De jongens hadden er zin in. Vandaag moest er tegen Klooster maar eens gescoord worden. Gelukkig zitten we in de zaal, want Klooster staat bekend om het gebruiken van slidings en het lichaam. Dat is in de zaal niet toegestaan dus hebben we meer kans.
We vlogen er vol in, Blokzijl was direct al meer in bal bezit. Toch kwamen de gevaarlijke kansen vanaf Klooster. Een stuk of 3 knallen op doel werden gekeerd door Frans en de paal. Frans was trouwens goed bezig vandaag. Hij was degene die de snelheid hoog hield in de aanvallen. Hij had nog maar net de bal en hup de bal ging richting Tobby onze snelle spits. Helaas wist de keeper van Klooster met zijn schrik reactie steeds weer net de kans om zeep te helpen.
Dan was het toch raak voor de blauw witten. Direct daarop werd het 3 – 0 ja je ziet het goed het ging toch anders. Natuurlijk waren wij meer aan het aanvallen, maar als de tegenstander scoort en je zelf niet dan wordt het lastig.
Maar Blokzijl bleef gedreven doorgaan, de ouders waren een beetje ontdaan. Maar de kids waren vrolijk dus waar maken wij ons druk om..!

VHK F3 – BLOKZIJL F3 1 – 1

In de tweede pot zag je het resultaat van de eerste pot beloond. Weer was het Blokzijl die aanviel. Uit een werkelijk fantastische aanval wisten de boys te scoren. De aanval begon bij Frans, een mega subtiele trap ging naar Anne die de bal gaf aan broer Bart. Via een breedte pass kwam de bal door de benen van Milan en via de knie van Kiran bij Janick die de bal verlengde richting Tobby, maar Ilse, net er in gekomen, wist de bal nog van richting te veranderen waardoor Tobby de bal in een keer uithaalde. De keeper heeft de bal echt niet gezien. Zwevend in de lucht belande de bal net onder de kruising en was het juichen met z’n allen 0 -1.
VHK was van slag. Blokzijl hield de druk erop en ging voor twee. Tot 20 seconden voor tijd was het niks aan het handje. De ouders schreeuwden de kids naar de overwinning, maar vergaten dat er een uit de kluiten gewassen voetballer van VHK net even wat meer power in de benen heeft dan Janick die tegen de muur belande en de bal op een onverklaarbare wijze het doel in rolde……..
De laatste seconden waren aan het weg tikken. Er was gescoord en de boys hebben lekker gevoetbald vandaag. Een groot compliment van de ouders naar hun kinderen, we zijn trots op ze. Herman begon al met, wacht maar tot ze A junior zijn, dan neem ik speciaal vrij want dit wordt een dreamteam ..!